Közélet

2013.10.15. 19:14

Mesterházy új gazdaságpolitikát ígér

Egerben járt Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, ugyanis kedden délután tartotta küldöttgyűlését az MSZP megyei szervezete.

S. B. S.

Hasznosnak nevezte keddi sajtótájékoztatóján Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a dr. Ternyák Csaba egri érsekkel folytatott délelőtti beszélgetést. Mint fogalmazott, az oktatás és az egyház ügyeiről váltottak szót. A pártelnök abból az alkalomból járt megyénkben, hogy délután tartotta küldöttgyűlését az MSZP megyei szervezete.

Mesterházy hangsúlyozta, hogy országgyűlési választásra készülnek, ez határozza meg a küldöttgyűlés munkáját, majd bemutatta azt a két jelöltet – dr. Sós Tamás megyei elnököt és Korózs Lajost, az országos elnökség tagját –, akiket indítani szándékoznak a választásokon. (A harmadik, egri választókerületben az Együtt 2014 – PM választási szövetség állíthat jelöltet.)

Sós a gyöngyösi, míg Korózs a hatvani körzetben indul az egyéni képviselői mandátumért. Kiemelte: mindketten részesei voltak a szocialista párt programalkotó munkájának és olyan szakterületek – az oktatásügy, a szakképzés, szociális és foglalkoztatási kérdések, az idősügy – avatott szakemberei, amelyeket a párt stratégiai fontosságúnak tart.

– Ami az országban igaz, fokozottan az Heves megyében is. A munkanélküliség a hazai átlag felett van. Nemcsak mélyült, de bővült is a szegénység, miközben megjelent a dolgozói szegénység is. A középosztályt ugyanakkor a lecsúszás fenyegeti – sorolta a pártelnök, aki hozzátette: a szegények egyharmada gyermek, 40 százaléka fiatal. Éppen ezért helyezi a párt gazdaságpolitikájának fókuszába a munkahely-teremtést és a gazdasági növekedés megteremtését.

Mesterházy Attila szavai után a két választókörzeti jelölt ismertette röviden, hogy milyen konkrét célok megvalósítását tűzik zászlajukra, amikor harcba indulnak a mandátum megszerzéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!