Közélet

2013.10.21. 13:00

Szabó Róbert: a rezsicsökkentés minden magyar embert érint

A megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta, a rezsicsökkentés minden magyar embert érint, bárhogy is próbálja összeugrasztani a társadalmi csoportokat a szocialista párt.

P. A.

A kormány 2010-ben az emberek pártjára állt – fogalmazott Herman István. A megyei közgyűlés alelnöke pénteken Egerben, a Heves Megyei Vízmű Zrt. épülete előtt tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett: január elsejétől a földgáz, az áram, s a távhő ára csökkent tíz százalékkal, július elsejétől pedig a vízdíj, a csatornadíj, a szemétszállítás, illetve a kéményseprés tarifái.

Hozzátette: november elsejétől 11,1 százalékkal csökkentik a három legfontosabb energiaforrás rezsiköltségét, s a kormányzat törvénytervezetet készít elő, amelynek célja, hogy a közműszolgáltatókat nonprofit szervezetekké kelljen átalakítani.

Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke az eseményen hangsúlyozta: a szocialista kormány ’94 és ’98 között privatizálta a közmű- és energiaszektort, majd 2002 és 2010 között a gáz árát tizenötször, a villamos energiáét pedig kilencszer emelte. Kiemelte: a mostani kormány két ütemben, összességében 20 százalékkal csökkentette a rezsit, s ez minden magyar embert érint, bárhogy is próbálja összeugrasztani a társadalmi csoportokat a szocialista párt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!