Közélet

2013.11.28. 12:54

Demjénben többé immár nem lehet a víz az úr

Befejeződött Demjénben a belterületi csapadékvíz-elvezetési beruházás. A munkára az önkormányzat közel 200 milliós vissza nem térítendő támogatást nyert el, a maradék 10,5 millió forintot önerőből biztosították.

P. A.

Fodor Géza, a község polgármestere a napokban tartott projektzáró ünnepségen elmondta: kis településről van szó, de nagy vízgyűjtő területtel, s nem szeretnék még egyszer átélni mindazt, amit 1999-ben kellett. Hozzátette:  az összegből ugyan „csak” a fő csatornát lehetett megvalósítani, de így is hatalmas lépés, hiszen innen már tovább lehet építkezni.

Herman István országgyűlési képviselő az átadáson úgy fogalmazott: egy beruházás lezárása mindig nagy öröm egy-egy település életében, hiszen az ott élők életkörülményei javulnak, biztonságérzetük erősödik. – Demjén egyre inkább felkerül az idegenforgalmi térképre, a most befejeződött munkával pedig még vonzóbb lehet az ide látogatók számára – emelte ki a honatya.

A fejlesztés során közel 3 kilométeres árokrendszert, több mint 300 méternyi átereszt és 5 torkolati művet építettek ki, így garantálva a rendkívüli csapadékvíz biztonságos elvezetését a külterületek veszélyeztetése nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!