Közélet

2013.11.16. 12:40

Jócskán megcsappant az építési kedv Hevesben

Idén az első kilenc hónapban összesen 4077 új lakás épült országszerte, kevesebb, mint a tavalyi kétharmada.

T. B.


A visszaesés valamennyi régióra jellemző, ugyanakkor a használatba vett lakások száma a fővárosban 3 százalékkal nőtt. A kiadott lakásépítési engedélyek száma ugyan meghaladta az ötezer-háromszázat, ez azonban így is harmadával kevesebb az előző év január-szeptemberi adatainál.

Heves megyében az első három negyedévben a tavalyi 74 helyett csupán 44 lakóépület megvalósítására adtak ki engedélyt, ezekben 2012. hasonló időszakával szemben 100 helyett 66 lakást alakítanak ki.

Az építeni tervezett otthonok átlagos alapterülete azonban növekszik. A kilenc hónap alatt használatba vett lakások száma azonban ennél drasztikusabban, a harmadára zuhant, a tavalyi 154 után idén 55-re adtak ki lakhatási engedélyt.

A nem lakóépületnek szánt ingatlanok építése is csökkenőben van, hiszen január és szeptember között csupán 129 építését hagyták jóvá a hatóságok, amely negyedével kevesebb a tavalyinál. Ezek közül azonban néhány kiemelkedően nagy beruházást jelent, így lehetséges, hogy a beépíteni kívánt terület 80,5 ezer négyzetméterről 93 ezer négyzetméter fölé nőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!