Közélet

2014.02.09. 15:08

Az autistákat segítették

Minden eddigit meghaladó érdeklődés mellett rendezték meg szombaton a városbált Gyöngyösön.

HEOL

A csaknem 230 vendég, valamint az egyéni felajánlásokat tevők a gyöngyösi Autista Segítő Központot (ASK) támogatták, hogy egy új mikrobuszt vásárolhassanak.

Faragó László polgármester, a bál védnöke mindenkinek megköszönte az adakozást, és hangsúlyozta: helyes volt a döntés és a kitűzött cél, melynek elérésében a jó akarat, a hit és az összefogás segített.

Horváth László a jótékonysági városbál fővédnöke, Heves megye kormánymegbízottja az ASK-t működtető ferences rendieknek mondott köszönetet azért, mert mint fogalmazott nap mint nap tanúbizonyságát adják annak, hogyan lehet az égi hatalmat szolgálni. Végül egy Weöres Sándor gondolatot idézve arra kérte a bálozókat, hogy a jótékonysági esten a „nekem mi jut” helyét vegye át a „mi fakad belőlem” érzése.
A bálozók és a támogatók jóvoltából összegyűlt adományt Faragó László polgármester adta át Szabó Józsefnek, a gyöngyösi ferencesek házfőnökének, az Autista Segítő Központ lelki igazgatójának.

Igaz, az adományt jelképező ajándékkártyán 3 millió 367 ezer forint szerepelt, ám a támogatás összege folyamatosan nőtt a bál megkezdése előtt, ami szombat estére elérte a 3 millió 453 ezer forintot.

József atya pohárköszöntőjében kiemelte: az autistákat sajátos módon kell szeretni, éppen ezért jelek számunkra, hogy ezt felismerjük, és megtanuljuk, mit jelent a mások igényei szerint szeretni. Hozzátette: amikor a ferencesek hozzáláttak az ASK kialakításához, nem tudták, mire vállalkoznak. Az elmúlt évek alatt negyedmilliárd forintot költöttek az intézményre, de még nem értek a munka végére.

A bálozók előtt bemutatkozott a 14 éves autizmussal élő fiatalember, Mészáros Árpád, aki hét éve énekel és zongorázik, négy éve pedig gitározik. Az est hátra lévő részében a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészei, a gyöngyösi születésű Debrei Zsuzsanna és partnere, Bot Gábor a Vidróczki néptáncegyüttes és a Wanted Band szórakoztatta a közönséget. [caption id="" align="alignleft" width="360"] Az idén is jótékony céllal báloztak. Az Autista Segítő Központ kapja a támogatásst. FOTÓ: GÁL GÁBOR
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!