Közélet

2014.04.27. 14:48

Kovászna megyei diákok is versengtek a könyvtárban

Az idei Gábor Áron Emlékév jegyében a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, a Heves Megyei Europe Direct Információs Pont három fordulós vetélkedőt hirdetett 5-8. osztályos diákoknak.

Sz. E.


A fiatalok a felkészülés során az 1849-es tavaszi hadjárat és a szabadságharc kiemelkedő alakjának életét, munkásságát ismerhették meg.
Az első két forduló összesített pontszáma alapján döntőbe került nyolc Heves megyei csapat csütörtökön mérte össze tudását, ügyességét a könyvtárban a Book-Night programon.
A játékos rendezvényen részt vettek azok a Kovászna megyei 5-8. osztályos tanulók is, akik a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár szervezésében lezajlott Könyvkaland című vetélkedő nyerteseiként látogattak el a hevesi megyeszékhelyre.

Kelemenné Csuhay Zsuzsa könyvtárostól megtudtuk: a programsorozat célja olyan értékközpontú, értékteremtő, a gyermek- és ifjúsági korosztály aktív részvételével – Magyarországon, illetve Magyarország közigazgatási határán túl – megvalósuló kulturális együttműködés támogatása, amely szervesen illeszkedik a közgyűjteményi szervezetek szakmai tevékenységébe és munkájába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!