Közélet

2014.06.01. 15:45

Dr. Bartus József Gyöngyös díszpolgára

A városnapi ünnepségen adták át a Pro Civitate díjat. Birtokosa Gyöngyös legrangosabb elismerését tudhatja magáénak, hiszen a kitüntetés egyben díszpolgári címmel is jár.

HEOL

<extra >Neves nap ez a mai nap Gyöngyös és a gyöngyösiek számára, hiszen idén ünnepeljük Gyöngyös várossá válásának 680. évfordulóját – kezdte köszöntőjét a jubileum kapcsán az Orczy-kastélyban megrendezett ünnepségen Faragó László polgármester, aki említést tett arról is, amikor 1334-ben Károly Róbert mezővárosi rangot adományozott Gyöngyösnek, mellyel a Mátravidék legfontosabb települése lett.

- Egy település életében fontos a múlt, és fontos ismerni közös történelmünket. Életünk során talán nem sokat gondolunk arra, hogy mi magunk is nap mint nap történelmet írunk – hangsúlyozta a polgármester. - Rajtunk múlik, hogy az utánunk következők hogyan emlékeznek majd ránk, a mi jelenünkre. Magunk és Gyöngyös jövőjét úgy kell alakítanunk, hogy néhány emberöltő múlva mi legyünk azok, akikre méltán büszkék lesznek utódaink. A 680 év magáért beszél. Nem ünnepelhetnénk most, ha nem lett volna a jövőbe vetett hit, az összefogás.

A városnapi ünnepségen adták át a Pro Civitate díjat. Birtokosa Gyöngyös legrangosabb elismerését tudhatja magáénak, hiszen a kitüntetés egyben díszpolgári címmel is jár. Idén dr. Bartus József nyugalmazott szakgyógyszerész vehette át a díjat Faragó László polgármestertől.
Dr. Bartus József a mindennapos kiváló szakmai munka mellett, tudományos cikkek sorával gazdagította a szakmát. Részt vett a magyarországi gyógyvizek újbóli törzskönyvezésében, a gyógyhatású vizek kémiai és minőségi bevizsgálásában és forgalomba hozatalában, valamint az újszerű felhasználhatósági javallatok leírásában elévülhetetlen érdeme van. Dr. Bartus József harminc éven át vezette a gyöngyösi Richter Referencia Patikát, önzetlenül szolgálta és szolgálja ma is a város, valamint a környező települések betegeit.

Dr. Bartus József a díjátadó ünnepségen elmondta: mindig a felelősség, a lelkiismeretesség és a betegek segítése vezérelte munkáját. Patikavezetőként eltöltött három évtized alatt mindig arra törekedett, hogy munkatársai is ebben a szellemben dolgozzanak.

- Nagyon megörültem, amikor megtudtam, hogy milyen rangos elismerést kapok a várostól. Soha nem vártam el és nem számítottam ekkora kitüntetésre, mégis büszkeséggel tölt el, hogy méltónak találtak az elismerésre – összegezte gondolatait a kitüntetett, aki a díszpolgárnak járó aranygyűrű, oklevél és pénzjutalom mellé kedvenc magyar népdalait is megkapta az ünnepségen Gyöngyösi Kiss Anna nótaénekes és Báder Ernő hegedűművész előadásában.  [caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!