Közélet

2014.07.23. 13:30

Vízi-drónnal fogta ki a méretes halakat a horgász - Fotók

Sikerrel vizsgázott a Hatvan melletti Kavicsbánya tavon a kecskeméti horgász halfelderítő modellhajója.

HEOL

A kecskeméti Kovács Árpádnak közel két évtizede hobbija a horgászat. A férfi Bács-Kiskun megyében Kecskeméten egy tervezésekkel foglalkozó cég villamosmérnöke. Szakmai tudását, a kor technikai vívmányait, kedvenc időtöltésénél is kamatoztatja.

A kereskedelemben, a modellező boltokban kapható alkatrészekből állította össze a saját vízi „drónját”. A partról távirányítással, akkumlátorral működő kishajó, több feladatot képes elvégezni a horgász számára. A saját készítésű etetőanyagot tud ki vinni a vízen egy adott pontra, s azt leengedni. Radar berendezése a vízmélységét, a meder domborzatát képezi le, adott esetben a halak vonulása is látható rajta. A GPS műholdas helymeghatározó és követő egység a pozíciók meghatározásában és az adatok tárolásában nyújt segítséget.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: H. Szabó Sándor
[/caption]

Kovács Árpád, helyi horgásztársával Bodó Tamással több napon át próbálta ki a „vízi drónt” a Hatvan melletti Kavicsbánya tavon. Sikerrel  vizsgázott. Az eszköz jó pár méretes - 10 kilogramm feletti - pontyot segített horogra. De mivel Árpád bojlis sporthorgász, a kifogott halakat lemérte, lefotózta és visszaengedte a tóba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!