Közélet

2014.10.05. 11:24

Érseki áldás a nagyrédei templomon

Dr. Ternyák Csaba egri érsek szentelte újjá a felújított Szent Imre-templomot Nagyrédén szombaton.

HEOL

Újraszentelték Nagyréde templomát a rekonstrukció után, amely az épület tetőszerkezetét, külső megjelenését érintette, de megújult a talapzat, és egy új, kiszélesített híddal és díszburkolattal előnyösebbé vált a megközelítés is.

Dr. Ternyák Csaba egri érsek szentelte újra a templomot, ünnepi beszédében a szőlő gondozásának fontosságával hozva párhuzamba a vallási értékek megbecsülésének, a vallásos életben nevelésnek szükségességével.

Az érsek az ünnepségen nyújtotta át az Egri Érsekség Pro Magnanimitate érmét és a hozzátartozó oklevelet Balázs József polgármesternek, a helyi egyházközség világi elnökének. Az indoklás szerint az elismerést a falu vezetője a templom felújítása érdekében végzett munkájáért, és világi elnöki tevékenysége kapcsán érdemelte ki.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Dr. Ternyák Csaba egri érsek szentelte újra a felújított nagyrédei templomot. FOTÓ: FARAGÓ ZOLTÁN
[/caption]

Balázs József köszöntőjében jelezte: példátlan helyi civil és vállalkozói összefogás segítségével sikerült felújítani a Szent Imre-templomot, és hozzátette: fontos, hogy maradandó értékeket hagyjunk utódainkra.

A polgármester úgy vélte, ugyan egyetlen név van az oklevélen, az elismerés az egész nagyrédei közösséget illeti példamutató kiállásukért a hitélet alapjainak megteremtéséért és rendbentartásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!