Közélet

2014.10.17. 19:13

Méltó helyen már a kultúra

Közel másfél évig tartó kivitelezés után elkészült és sikeresen lezárult a dél-hevesi város integrált funkcióbővítő fejlesztése.

Sz. E.

Ez idő alatt több mint 400 millió forint vissza nem térítendő támogatásból finanszírozott beruházás során megújult Heves főtere, megvalósult az ahhoz kapcsolódó parkoló teljes rekonstrukciója, a művelődési ház teljes belső, illetve a római katolikus templom és a kertjének külső felújítása. A városrehabilitációs programban nagy hangsúlyt fektettek a zöld területek fejlesztésére is. A főtérre több mint félezer új növényt telepítettek. A művelődési ház belső felújítása során megújult a díszterem és most már korszerű színpad fogadja a fellépőket.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Heves városában a fő tér felújításával immár nemcsak a templom és a környéke, hanem a művelődési ház is renováláson esett át FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON
[/caption]

A záró sajtótájékoztatón a projekt gazdája, Csáki Zsigmond, Heves volt polgármestere elmondta, bíznak benne, hogy a kultúra ezáltal visszakerülhet méltó helyére, a megújult művelődési központba. Az érintett városközponti területeken egy olyan integrált városfejlesztési program valósult meg, amely a fizikai megújulás mellett nagy hangsúlyt fektetett a közösségi szolgáltatások fejlesztésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!