Közélet

2015.01.05. 09:50

Mit vár az idei esztendőtől?

Heves megyében élő ismert embereket, meghatározó cégek vezetőit kérdeztük, mit várnak, mit remélnek az idei évre a működési területükön, vagy éppen az egész ország számára.

HEOL

Nemrégiben arról kérdeztük a szűkebb hazánkban élő ismert embereket, meghatározó cégek, vállalatok vezetőit, hogy számukra vajon mit adott, mit is hozott a 2014-es esztendő, illetve, hogy mire emlékeznek legszívesebben, vagy éppen kevésbé szívesen az óévből.

Most, immár a 2015-ös év küszöbét átlépve, ugyancsak jól ismert, különböző szakterületeken dolgozó személyiségektől érdeklődtünk arról, hogy ők mit várnak, mit remélnek az idei esztendőre a működési területükön, vagy éppen az egész ország számára.

Pavlova Olga, a Detki Keksz Kft. ügyvezetője:
– Én mindig nagyon optimista vagyok, és most sincs ez másként: bizakodóan tekintek a jövőbe. Elárulom, hogy az év első három hónapjában egy teljesen új termékcsaláddal indulunk a piacon. Egyelőre csak annyit mondanék el róla, hogy ez nem édes lesz, hanem sós. Nagyon sokat várunk ettől, reméljük a sóstermék-piacon is sikeresek leszünk, hamarosan a boltok polcain lesznek a Detki Keksz Kft. újdonságai. Ezen kívül mint magánember nagyon várom a januárt, mert megyünk síelni a családdal, és a nyarat is, mivel akkor a gyönyörű szép, három unokámmal kapcsolódhatunk majd ki valahol.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Pavlova Olga
[/caption]

Dr. Stankovics Éva, a hatvani Albert Schweitzer Kórház főigazgatója:
– A 2014-es év rendkívül intenzív munkával telt, hogy megalapozzuk a jövőnket. A 2015-ös év is eseménydúsnak ígérkezik a hatvani kórház, így az intézmény vezetése számára is. Több mint 4 milliárd forint összértékű uniós fejlesztésünk van folyamatban, melyek a jövő évben zárulnak le. Ezeknek köszönhetően gyakorlatilag kívül-belül, teljesen megújul a kórház. Elmondható tehát, hogy minden tekintetben mozgalmas, építő esztendő elé nézünk. Annál is inkább igaz ez, mivel további pályázataink vannak elbírálás alatt, melyek szervesen kapcsolódnak a jelenlegi fejlesztésekhez.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Stankovics Éva
[/caption]

Jakab Zoltán, a Városgondozás Eger Kft. igazgatója:
– Saját életemben a 2015-ös esztendőre vonatkozóan mindössze annyit várok, hogy egészségben és szeretetben is bővelkedjen majd. A hivatásom szempontjából remélem, hogy a hulladékgazdálkodás területén az elmúlt években elkezdődött változások többé-kevésbé lezárulnak. Továbbá bízom abban, hogy jövőre véglegesedik a nemzeti alapokra épülő szervezeti struktúra, amelyben mint régi, önkormányzati tulajdonú szolgáltató meghatározó szerepet tölt majd be a Városgondozás Eger Kft. is. Szeretnénk, ha társaságunk a továbbiakban is a lakosság megelégedésére végezné szolgáltatásait.

[caption id="" align="alignleft" width="314"] Jakab Zoltán
[/caption]

Várkonyi György, az EVAT Zrt. vezérigazgatója:
– Nagyon jó esztendőt várok. Meggyőződésem, hogy a világ a jó és a helyes irányba halad. Vallásos emberként hiszek abban, hogy Isten akarata minden helyzetben teljesül és érvényesül. Azt tapasztalom, hogy egyre több manapság a jószándékú ember, akik hisznek a közösség erejében – gondoljunk csak az egri fertálymesterekre, akik sok-sok programból kiveszik a részüket –, és abban, hogy együtt minden problémára lehet megoldást találni. Egyre többen segítik a szegényeket, és erősödik ez az irány, ami bizakodással tölt el. Optimista emberként az a hitvallásom, hogy mindig jobb lesz!

[caption id="" align="alignleft" width="308"] Várkonyi György
[/caption]

Tóth Imre, az Imola Cégcsoport tulajdonosa:
– Jövőre betöltöm az ötvenedik évemet, ezzel a tapasztalattal szeretném jól vezetni a céget, s egyengetni gyermekeim útját. Szeretném, ha a gazdasági környezet biztonságosabb és kiegyensúlyozottabb lenne, s a versenyben többet számítana a szakmai, gazdasági, erkölcsi felkészültség, az, ha valaki már bizonyított az elmúlt évtizedekben. Jó volna, ha a csúcson lévő vállalkozások társadalmi felelősségvállalása is növekedne. Magánemberként azt remélem 2015-től, hogy családom lelkileg és egészségileg is rendben, egységben maradjon, egyetemista gyermekeim pedig megtalálják a számításukat.

[caption id="" align="alignleft" width="450"] Tóth Imre
[/caption]

Blaskó Balázs, a Gárdonyi Géza Színház igazgatója:
– Mit is kívánhatnék? Szeretném, ha 2015 legalább olyan lenne, mint 2014 volt. Jó volna megismételni, akár túlszárnyalni azokat a mutatóinkat, amelyekre ma büszkék vagyunk. A napokban néztem utána, hogy 2013 utolsó napján az év 100. előadását mutatta be a teátrum, s 2014. december 31-én, a szilveszteri Bál a Savoyban ugyancsak éppen a századik volt. Ha 2015 végén is tartanák ezt a „hagyomány”, akkor biztosan elégedett lennék... Szép sikereket várok a 2014/15-ös szezon hátralévő bemutatóitól, s az új esztendőben már a következő ciklus előkészületein is gondolkodnom kell, ami ugyancsak szép feladatot ígér.

[caption id="" align="alignleft" width="326"] Blaskó Balázs
[/caption]

Eged István, Pétervására polgármestere:
– Sok szempontból eredményes évet tudhatunk magunk mögött, mivel a 2014-ben számos fejlesztés történt a városban, ami jóval komfortosabbá, élhetőbbé tette a települést. Ilyen volt az egészségügyi központ és a művelődési ház felújítása, valamint főtér rekonstrukció. Reményeim szerint az előttünk álló esztendő a konszolidáció jegyében zajlik majd. Lezárjuk a már megvalósított projekteket és előkészítjük azokat az újabb pályázatokat, amelyeket 2020-ig EU-s segítséggel szeretnénk megvalósítani. Ehhez folyamatosan figyelnünk kell a legújabb kiírásokat, hogy időben élhessünk a lehetőségekkel.

[caption id="" align="alignleft" width="284"] Eged István
[/caption]

Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár:
– Hogy mit várok? Minél több és sikeres Európai Uniós pályázatot Heves megyébe, térségünkbe, amelyek elősegíthetik a fejlődésünket. Szeretném, ha jövőre minél több felújított és jó minőségű út lenne hazánkban, s ezért, ahogyan eddig is, mindent megteszek! A leglényegesebbnek még azt tartom, hogy munkát és megélhetést adhassunk mindenkinek. Remélem, sikerül minél több munkahelyet létrehozni azokban a régiókban is, ahol erre a legnagyobb szükség van. A következő esztendőre nyugalmat és harmóniát kívánok minden családnak!

[caption id="" align="alignleft" width="273"] Szabó Zsolt
[/caption]

Horváth László országgyűlési képviselő:
– A 2014-es esztendő utolsó napjaiban egy feszült, olykor talán zűrzavarosnak tűnő időszakban tekintettünk a jövőbe, s ez, úgy hiszem, alapvetően meg is határozza, hogy mit várok 2015-től. Az igazság az, hogy elsősorban nyugalmat, megértést és bölcsességet a közéletben, és a mindennapokban egyaránt. Úgy gondolom, ez lehet a legfontosabb, amit szeretnék, hogy megvalósuljon az új évben és ez az, amit kívánok mindannyiunk számára az idén. Magamnak is azt szeretném, hogy az előttünk álló hónapokban, ha lehet, egy kicsit kevesebb legyen majd a zaj, és egy csendesebb, békésebb időszak következzen.

[caption id="" align="alignleft" width="324"] Horváth László
[/caption]

Dr. Nyitrai Zsolt honatya, infokommunikációért felelős államtitkár:
– Azt várom a 2015-ös évtől, hogy Magyarország gazdasági helyzete stabilizálódik, s hazánk elkezd végérvényesen kilábalni a válságból. Bízom abban, hogy a magyar sikerek Európa-szerte tovább élnek, erősödnek. A tavalyi év végi parlamenti döntés, miszerint nemzeti emlékhely lett a hazaszeretet, az élni, küzdeni akarás szimbóluma, az egri vár, meghatározza az új évet is. Mindemellett lélektanilag és pénztárcaügyi szempontból is lényeges, hogy a kormány a 2015-ös esztendő első felében rendezi a devizahitelesek ügyét, egy évek óta kezeletlen kérdésben születik mindenki számára megnyugtató megoldás.

[caption id="" align="alignleft" width="395"] Nyitrai Zsolt
[/caption]

Soltész Bálint rendőr őrnagy, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője:
– Hogy mit kívánok a 2015-ös esztendőtől? Hosszú lenne az a lista! Ebben az évben is minden erőnkkel azon leszünk, hogy visszaszorítsuk Heves megyében a bűncselekmények számát, csökkentsük a halálos és személyi sérüléssel járó közlekedési baleseteket. Mindemellett ugyancsak fontosnak tartjuk azt, hogy növeljük a lakosság biztonságérzetét, ennek érdekében pedig az eddiginél is aktívabb párbeszédet kívánunk folytatni az állampolgárokkal. A magánéletem szempontjából pedig mi mást kívánhatnék: jó egészséget és békességet. Szeretnék több időt tölteni a családommal.

[caption id="" align="alignleft" width="316"] Soltész Bálint
[/caption]

Hiesz György, Gyöngyös polgármestere:
– Gyöngyösnek egy sikeres és eredményes évet szeretnék 2015-re kívánni. Értem ez alatt a pénzügyi, gazdasági és szociális biztonságot, de ugyanilyen fontosnak tartom, hogy a város érdekében végre szülessen politikai egyetértés a képviselő-testületben dolgozó frakciók között. Toleráns, kompromisszumkereső, béke párti ember vagyok. Jó lenne, hogy ha már karácsonyra nem sikerült, akkor mihamarabb békejobbot nyújtanánk egymásnak. Be kell végre látnia a politikának, hogy csak akkor lehetünk többek, ha összefogunk, akkor Gyöngyös fejlődhet, akkor lesz jobb élete a gyöngyösieknek, ha végre velük, közös ügyeinkkel foglalkozunk.

[caption id="" align="alignleft" width="299"] Hiesz György
[/caption]

Zagyva Ferencné, Bükkszék polgármestere:
– A jövő év egyik kiemelt feladata a Termál Fürdő gyógyászati részlegének kiépítése, működtetése. Arra törekszünk, hogy a beruházással párhuzamosan azt is elérjük, hogy az OEP finanszírozza majd az itt igénybe vett kúrákat. Emellett szeretnénk a színvonalas szálláshelyek számát bővíteni. A legfontosabb célunk, hogy a Salvus-vízre épült fürdő minél vonzóbb legyen, s hogy ennek a helyben élők is élvezzék az előnyeit. Bízunk abban, hogy minél több sikeres vállalkozás jöhet létre, s hogy a szolgáltatások köre is bővülhet. Ez a lakosság gyarapodásának, s a fiatalok helyben maradásának záloga is.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Zagyva Ferencné
[/caption]

Sveiczer Sándor, Heves polgármestere:
– Küzdelmes 2014-es év áll mögöttünk, és egy teljesen új 2015-ös év vár ránk. Sok terv és ötlet van a tarsolyunkban, ezeket kell a fejlődés érdekében összerendeznünk. Nap mint nap találkozom a felém áradó szeretettel és biztatással, ami erőt ad a munkámhoz. Nagyot álmodtunk itt Hevesen, együtt sokakkal. Ezért is tekintek bizakodva előre! Szeretném újra vonzó, élhető helyként viszont látni szülőhelyemet. El kell, hogy induljanak végre azok a kedvező folyamatok, amelyek révén véget érnek a városban a stagnálás évtizedei és visszanyerheti valódi járásközponti rangját a település.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Sveiczer Sándor
[/caption]

Martonné Adler Ildikó, Eger alpolgármestere:
– Optimista vagyok a jövőt illetően, s azokon a területeken, amelyekért alpolgármesterként felelek, így a kultúra, a sport, a szociális ügyek, valamint az ifjúság, mindent megteszek azért, hogy az eddigi jó gyakorlatokat újakkal egészítsük ki. Hogy néhány példát említsek: készülőben van az a következő 5 évet meghatározó sportkoncepció, amely tartalmazza a tervezett létesítményfejlesztéseket és a támogatások rendszerét. Fontosnak tartom a közösségépítést, a felsővárosi Liszihez hasonló terek létrejöttét városszerte, illetve, hogy a rendezvények sokszínűségének megőrzése mellett új programkoordináció valósuljon meg.

[caption id="" align="alignleft" width="278"] Martonné Adler Ildikó
[/caption]

Csarnó Ákos LMP-s politikus, zenész:
– Talán több időm lesz a családra és a zenére, mint idén, és ezt szeretném maradéktalanul kihasználni. Szeretnék mélyebbre merülni a zene világában: komolyabban neki szeretnék állni a zeneírásnak és a hangszerem megszólaltatásának új lehetőségeit keresem. A közéleti szerepem a magyar közigazgatás átalakítását szabályozó törvények és várható hatásainak vizsgálatában valamint helyi programok szervezésében merül majd ki. Előbb említettem az idő problémát, azonban mindenképpen szeretném párommal folytatni az Országos Kéktúrát és szeretném leporolni a horgászfelszerelésemet is, hogy pecázhassak a Tisza-tavon.

[caption id="" align="alignleft" width="335"] Csarnó Ákos
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!