Közélet

2016.07.04. 15:10

Mi történik a Katona téri piac körül?

Mi legyen az újság? Kérdeztük, Ti kérdeztetek, majd szavaztatok, most pedig mi dolgozunk a témán.

HEOL

Hazai pályán egyedülálló kísérletben vehetnek részt Olvasóink. Mi legyen az újság címmel azt kértük, kérdezzetek, mi érdekel titeket. Sok téma érkezett be, majd végül első körös szavazásban az alábbi kérdést választottátok: Mi lesz valójában a Katona téri piaccal, tényleg szálloda épül a helyére és a Kisasszony piac venné át a helyét? A városé még egyáltalán?

A téma feldolgozását egy ideje már elkezdtük, kérdéseinket feltettük az illetékeseknek, azt tudakolva, hogy amennyiben az eladás valóban napirenden lenne, akkor milyen okból, megfontolásból, hol létesül az új piac, mikorra várhatók ezek a változások. Ha lesz, miért lesz jó a váltás?

Amennyiben nincs szó az eladásról, akkor mi szól a maradás mellett? Vannak természetesen ellene szóló érvek is. Miket szoktak az önkormányzatnak jelezni érvként, hogy el kellene vinni jelenlegi helyéről?

Mindkét eshetőségnél: milyen konstrukcióban működik most a piac? Ki és mikor árulhat, mennyit kell ezért és kinek fizetnie?

Válaszokat kaptunk már bőségesen, de természetesen munkatársaink a helyszínen is tájékozódtak.

A számos kérdés megválaszolására hivatott cikket hamarosan olvashatjátok a Heves Megyei Hírlapban és itt a Heolon is.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Munkatársunk egy tiszafüredi őstermelővel, Hegedűs Zoltánnal beszélgetaz elárúsítóhely bérlésének a feltételeiről. Fotó: Sike Linda
[/caption]

A kérdésgyűjtés továbbra is folytatódik, de némileg konkrétabb formában. Ezúttal olyan kérdéseket várunk, amelyeket olvasóink Eger polgármesterének szeretnének feltenni. Kérdezzenek tehát Habis Lászlótól - az egy hétig gyűjtött kérdések közül a legnépszerűbbekre válaszokat is kérünk a város vezetőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!