2017.01.28. 15:45
A Baráti köré a legjobb kolbász idén
Disznót vágtak, kolbásztöltésben versenyeztek és együttműködési megállapodást is aláírtak szombaton Füzesabonyban a III. Városi Disznótoron.
Fotó: ateszmfoto
A kolbásztöltő versenyre idén nevezett csapatok egyenként 5-5 kiló darált húst kaptak, ebből készítették el a kolbászokat. Készült hagyományos erdélyi a testvértelepülés, Zabola csapatától, de a városi tévé csapata citromos kolbásszal próbálkozott.
A városi rendezvényen a együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá aa Füzesabonyi Természetbarát Egyesület és az erdélyi testvértelepülés Pro Zabola Egyesülete. A megállapodás értelmében közös rendezvényeken adják át ezentúl egymásnak tapasztalataikat, tudásukat.
Varga János, a Békéscsabai Kolbászklub elnöke által vezetett zsűrinek nem volt könnyű dolga, végül a legjobbnak a Baráti Kör csapata által készített kolbász bizonyult. Második helyen végzett a helyben működő D.S. Smith csapatának alkotása, a harmadik legfinomabb kolbászért járó elismerést pedig a Napsugár étterem képviselője vehette át Nagy Csaba polgármestertől. Különdíjat idén a Füzesabonyi Kertbarátkör és Zabola csapata érdemelt ki.