Közélet

2017.01.28. 15:45

A Baráti köré a legjobb kolbász idén

Disznót vágtak, kolbásztöltésben versenyeztek és együttműködési megállapodást is aláírtak szombaton Füzesabonyban a III. Városi Disznótoron.

G. R.

Fotó: ateszmfoto

Ha január utolsó hétvégéje, akkor disznótor Füzesabonyban. Idén már harmadszor rendezték meg a Városi Disznótort a településen. Ezúttal két hízót dolgoztak fel, s a versenyző tíz csapatot a hideg sem riasztotta el a részvételtől.

A kolbásztöltő versenyre idén nevezett csapatok egyenként 5-5 kiló darált húst kaptak, ebből készítették el a kolbászokat. Készült hagyományos erdélyi a testvértelepülés, Zabola csapatától, de a városi tévé csapata  citromos kolbásszal próbálkozott.

A városi rendezvényen a együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá aa Füzesabonyi Természetbarát Egyesület és az erdélyi testvértelepülés Pro Zabola Egyesülete. A megállapodás értelmében közös rendezvényeken adják át ezentúl egymásnak tapasztalataikat, tudásukat.

Varga János, a Békéscsabai Kolbászklub elnöke által vezetett zsűrinek nem volt könnyű dolga, végül a legjobbnak a Baráti Kör csapata által készített kolbász bizonyult. Második helyen végzett a helyben működő D.S. Smith csapatának alkotása, a harmadik legfinomabb kolbászért járó elismerést pedig a Napsugár étterem képviselője vehette át Nagy Csaba polgármestertől. Különdíjat idén a Füzesabonyi Kertbarátkör és Zabola csapata érdemelt ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!