Közélet

2017.01.30. 19:39

Panasznapi információk

Beválik az előzetes időpontfoglalás módszere.

Sz. Z.

Négy hónapja van immár lehetőség szűkebb hazánkban három helyen, az Egri, a Gyöngyösi és Hatvani Járásbíróságon előzetes panasznapi időpontfoglalásra – adott tájékoztatást a több mint negyedéve bevezetett szolgáltatásról Hoszné dr. Nagy Tímea, az Egri Törvényszék sajtótitkára.
Amint arról annak idején olvasóinknak beszámoltunk, az említett bírósági szervezeteknél minden héten pénteken reggel 8 és délelőtt fél 12 óra között lehet előre időpontot foglalni, ha valaki panaszát, más ügyes-bajos dolgát szeretné elintézni.

A jelenleg érvényben lévő előírás szerint személyesen bejelentkezni hétfőtől csütörtökig reggel 8-tól 12 óráig, míg szerdánként 15 óráig lehet a bíróságokon a kezelőirodákban. Arra is van mód, hogy az állampolgárok telefonon kérjenek időpont-egyeztetést. Ezt hétfőtől csütörtökig naponta 8 és 15 óra között tehetik meg a következő telefonszámokon: Egerben a 06-36/311-611-es, Gyöngyösön a 06-37/505-303-as, illetve a 06-37/505-302-es, Hatvanban pedig a 06-37/341-247-es számot tárcsázhatják azok, akik ügyükkel a bírósághoz szeretnének fordulni.

A törvényszék vezetése azt kéri a megye lakosaitól, hogy a gyorsabb és hatékonyabb ügyintézés érdekében vegyék igénybe ezt a szolgáltatást.
A bíróság az időpontfoglaláson túl még nyomtatványok rendszeresítésével is igyekszik segíteni az ügyintézést. A honlapján, a PANASZNAP menüpont alatt keresetlevél-mintákat helyeztek el, amelyeket nyomtatás után ki lehet tölteni, s be lehet adni az illetékes bírósághoz. A kitöltött keresetlevelek köre folyamatosan bővül.
Számítógépes programon is dolgoznak, ezzel mód nyílik az interneten való panasznapi bejelentkezésre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!