Egészségügy

2022.12.24. 15:00

A Heves megyei mentősöket idén is támogatta az Országos Mentőszolgálat Alapítvány

Több mint 11 millió forintért érkeztek mentéstechnikai eszközök szűkebb hazánk mentőállomásaira.

Sz. Sz. I.

Illusztráció

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Alapítvány ebben az évben is folyamatosan dolgozott elsődleges küldetésén, a 256 hazai mentőállomás 8500 dolgozójának támogatásán, s az OMSZ gépparkjának és berendezéseinek további műszaki fejlesztésén, tájékoztatott dr. Czakler Éva, az alapítvány kuratóriumi alelnöke, az OMSZ szolgálatvezető főorvosa. Közlése szerint az adományozóiknak köszönhetően Heves megyében is több mentőállomásnak tudtak fontos eszközöket átadni az év során.

  • A hevesi mentőállomás márciusban egy Lucas3 mellkaskompressziós készülékkel gazdagodott 5 millió 207 ezer forint értékben. Ez a készülék az elhúzódó újraélesztésnél biztosítja a folyamatos mellkaskompressziót. Ugyanebben a hónapban az egri mentősöknek is juttattak egyet ebből az életmentő készülékből.
  • A megyeszékhelyre májusban egy piros AB - RSI sürgősségi táskát és egy kék CD orvosi elsősegélytáskát is küldtek, ezek összértéke több mint 200 ezer forint.
  • A káli mentőállomás márciusban kapott egy Halley vákuum sínkészletet, amely több mint 162 ezer forintba kerül.
  • A recski mentőállomásnak októberben több mint 300 ezer forintért egy heverőt és egy kanapét tudtak adni.
  • Az idei november a hatvani mentősöket gyarapította. A mentőalapítvány számukra nyolc darab lélegeztető eszközt, köztük különböző maszkokat, ballonokat juttatott el, melyek összértéke meghaladja a 277 ezer forintot. 

Dr. Czakler Éva hozzátette, hogy az átadott mentéstechnikai eszközeikről a folyamatosan frissülő országos eredménytérképükön lehet tájékozódni: www.mentoalapitvany.hu/eredmenyterkep.

 

 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!