ünnepség

2019.12.18. 17:08

A hospice osztály betegeire gondoltak Egerben

Karácsonyi ünnepséget tartottak a kórház lelkészei.

Sz. K.

Fotó: Daniel Beran

Több mint tíz képet ajánlottak fel egri képzőművészek a Markhot Ferenc Kórház Hospice osztályán található kórtermek díszítéséhez – jelentette be Fürné Mosoni Anita, az Emberi Méltóságért a Hospice Osztály Betegeiért Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán az osztályon. Elmondta, céljuk, hogy szebbé, méltóságteljesebbé tegyék a betegek utolsó időszakát. Régi tervük továbbá, hogy a plafont is kidekorálják festményekkel. Az adományozás Gál Éva képzőművész ötlete volt.

– Amikor meghallottam, hogy az osztály kórtermeiben üresek a falak, arra kértem barátaimat, művésztársaimat, hogy vigyenek színt és kedvességet az ott fekvő betegek életébe – jelentette ki.

Ezután a kórházi lelkészek karácsonyi ünnepséget rendeztek a munkatársaknak és betegeknek a Refektóriumban. Bucsi-Csomós Anikó református kórházlelkész úgy fogalmazott, minden évben megrendezik az ünnepséget, melyen idén 18-an léptek fel például trombita és zongora kíséretében. – Az idei alkalom más, hiszen a mostani fellépők már találkoztak Jézus Krisztussal – közölte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában