ecséd

2019.05.25. 16:00

A keresztény hitük melletti kiállást is hangsúlyozzák a zarándok motorosok

Idén is összegyűltek a motorosok a szentlaposi Szűzanya Kápolnánál, hogy zarándoklatukkal elkezdődjön az idény.

Tari Ottó

Bátor Botond szerzetes megáldja a motorosokat Fotó: beküldött

A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány által kezdeményezett és a támogató motoros szervezetek – az Ecsédi Motoros Egyesület, a Motorosok a Motorosokért Alapítvány (MOTaMOT), a Szkíta Motoros Egyesület, a Felvidéki Motorosok, a Hunyadi Rend és a MotorkerékPálosok közössége – közös eseményén az alapítványtól Csontos Péter koordinátor, az ecsédi egyesület képviseletében Pásztor Róbert köszöntötte az érkezőket. Hangsúlyozták a motoros zarándoklat fontosságát, a keresztény hitük melletti ki­állást.

A program ünnepi szentmisével és fáklyás körmenettel folytatódott. Varga József plébános, plébániai kormányzó kijelentette, talán a motorosok tudják a legjobban, miközben az utakat szelik, mennyire kiszolgáltatottak az időjárásnak, a közlekedés viszontagságainak, és csak Jézusban bízhatnak.

Szombaton a zarándoklat résztvevői megtöltötték a ­kápolna környékét. Volt író-olvasó találkozó Benkő Lászlóval és Csikász Lajossal, Machovits László (Hunyadi Rend) moderálásával, majd számos motoros adott vért a véradókamionban a Vöröskereszt Hatvan Területi Szervezetének a közreműködésével. Délután különleges elsősegélynyújtó bemutatón vehettek részt. Az idei, a tizenharmadik motoros búcsú a balesetmentes közlekedésre hívta fel a figyelmet, mivel az említetteken túl ingyenes vezetéstechnikai tréningen is részt vehettek a jelenlévők.

Bátor Botond szerzetes megáldja a motorosokat Fotó: beküldött

Érdekes színfoltja volt az eseménynek dr. Papp Lajos szívsebész professzor előadása Boldogasszonyról és a magyarság kapcsolatáról, majd ünnepi szentmise kezdődött, amit Bátor Botond pálos rendi szerzetes – aki maga is motoros – együtt celebrált a Felvidéki Motorosok közösségével érkező Novák József atyával. Mindketten megáldották a motorosokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában