felhívás

2019.04.23. 20:49

Áramszünet miatt kis időre megáll az élet Sirokban

A húsvéti hosszú hétvége után a községben április 24-én és 25-én, szerdán és csütörtökön is több intézményben tartanak kényszerpihenőt.

B. K.

Az ­áramszolgáltató előre jelezte, hogy a nagyfeszültségű hálózatának karbantartása miatt a fenti két napon időszakosan szünetel a szolgáltatás.

A helyi lakók arra számíthatnak, hogy reggel nyolctól tizenhat óráig nem lesz nyitva a községháza, az óvoda, az alapszolgáltatási központ, az iskola, a gyógyszertár, a központi konyha, a fogorvosi rendelő, de a település nagy részén nem lesz internet- és telefonszolgáltatás sem. Az áramszünet miatt zárva lesz a takarékszövetkezet, de a posta helyi fiókja nyitva tart. A betegek nem maradnak ellátatlanul, mivel dr. Kristofori György háziorvos mindkét nap a szokásos rendelési időben fogadja pácienseit. A gyógyszertár csütörtökön délután négytől kinyit, tehát gyógyszereikhez is hozzáférhetnek a lakosok. A kőkúti településrészen nem kell hasonló kényelmetlenségre számítani, ott a megszokott rendben zajlik az élet mindkét napon.

Helyi jó hír, hogy idén ősszel két nagyszabású fejlesztéshez is hozzáláthatnak a sirokiak. Megkezdődhet a Sirok–Szajla útvonalon a tanösvény kialakítása, amely a környék természeti és épített örökségét mutatja be a túrázóknak. Jövő év végéig pedig megépülhet a 12 kilométeres kerékpárút, amely a községet Verpeléttel köti majd össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában