eger

2017.11.20. 17:40

Eger Advent: számos meglepetéssel készülnek

Fényesebb, szebb, csillogóbb adventre készülhetnek idén az egri lakosok, derült ki az Eger Advent rendezvénysorozatot ismertető sajtótájékoztatón hétfőn a megyeszékhelyen.

Süli Kinga

Az eseményen elhangzott, bár a tavalyi látványvilág és attrakciók nagy része megmarad, a szervezők számos újdonsággal készülnek. Ilyen lesz például, hogy idén a városháza földszintjén található üvegteremből a gyermekek számára egy jégpalotát varázsolnak, a szintén gyermekek számára kialakított kisméretű műjégpálya pedig a Végvári vitézek terére költözik, mivel a Gárdonyi téren új attrakciók kapnak helyet. Az ünnep fő színe idén is a lila lesz, a város fáját pedig ezúttal egy andornaktályai lakos ajánlotta fel.

Elhangzott: a közel egy hónapos adventi rendezvénysorozat célja, hogy minőségi szórakozást nyújtson minden korosztálynak, ezért koncertekkel, gyermekprogramokkal és megújult látványvilággal várják az érdeklődőket.

A tájékoztatón Habis László, a megyeszékhely polgármestere úgy fogalmazott, a tavalyi Eger Advent igazi sikertörténet volt, az egész országban híre ment, most is az a cél, hogy minél szebb, színesebb programokkal okozzanak örömet mind a városlakók, mind pedig a turisták számára. Kiemelte, idén nagyobb figyelmet szentelnek a családoknak, ezért is vetődött fel a jégpalota kialakításának ötlete, de minden korosztály megtalálja majd a maga programját.

Antal Anett, a Média Eger Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az újdonságokról szólt. Elmondta, a Gárdonyi téren felállítanak majd egy betlehemet, amely az ünnepi vasárnapokon meg is elevenedik majd, ezen felül pedig egy új fényattrakcióval is készülnek, egy óriási, közel három méter magas Eger feliratot helyeznek majd el szintén a Gárdonyi télen, amely az adventi időszakot követően is megmarad majd a város látványosságaként.

A részletes programsorozat a www.egeradvent.hu oldalon található.

Süli Kinga

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában