véradás

2019.04.09. 16:06

Erdészek, civilek fogtak össze és adták vérüket Egerben

Hangos zeneszó, partihangulat, enni-innivaló várta az önkéntes véradókat az Egererdő Zrt. épületében kedden, ahol idén már negyedik éve rendezték meg a karitatív napot.

L. R.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

– A kezdeményezés egy itt dolgozó házaspártól származik, akik sok éve rendszeresen jártak vért adni, és fontosnak tartották ezt a „hagyományt” a munkahelyen is meghonosítani – idézte fel Vígh Ilona kommunikációs vezető.

Hozzátette, eleinte külső helyszíneken, erdei környezetben szervezték meg ezeket az alkalmakat, de a könnyebb elérhetőség érdekében végül a cég belvárosi épülete vált színhelyévé a rendezvénynek, melyre minden évben tavasszal és ősszel kerül sor.

– Idén nagyon sok új kollégánkat is sikerült bevonni, többen közülük első véradóként ültek a székbe. A nap folyamán összesen hatvanöt önkéntes jelentkezett, ebből ötvennyolc véradás lett sikeres – összegezte Vígh Ilona.

Az Egererdő Zrt. egyúttal plüssállat-gyűjtő akciót is szervezett erre a napra, a több száz adományt az országos akcióhoz csatlakozva fővárosi kórházak gyermekosztályára juttatta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában