eger

2017.11.20. 16:12

Harmincadik évforduló: mai és korábbi szederindások is színpadra léptek

Fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából a Szederinda Néptáncegyüttes jubileumi gálaestet tartott az egri Gárdonyi Géza Színházban vasárnap.

V. M.

Antal Anett, a Média Eger Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója volt Szederinda-tagként lépett a színpadra népdalt kíséret nélkül énekelve. Rázsi Botond alpolgármester ezután köszöntőt mondott, amelyben megemlítette a néptáncegyüttes számos sikerét, egyebek között a korábbi Eger Csillagai díjra is utalt. Ezenkívül az együttest vezető Balogh Ágnes munkáját méltatta, a Szederindát a város büszkeségeként emlegette. Hozzátette: az együttesre az Európa kulturális fővárosa pályázatban is számítanak. Balogh Ágnes megköszönte a fellépők munkáját, s megosztotta: örömmel végzi a tevékenységét.

A másfél órás előadáson mai és korábbi szederindások is a színpadra léptek, közöttük az alapító tagok is, sőt, maga az együttesvezető is meglepte táncával a közönséget. A táncosok örömtáncaikkal nyűgözték le a vendégeket, s minden tánchoz más-más viseletbe öltöztek.

Nagy sikere volt az egri, jubiláló táncosoknak Fotó: Gál Gábor

V. M.

 

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában