Mátraszentistván

2017.10.25. 18:04

Helikopter hozta a sípark felvonójának tartóoszlopait

Helikopterrel emelték be a hegyoldalba a Mátra idei legnagyobb turisztikai beruházása, a sípark új, négyüléses felvonójának oszlopait.

Hliva Éva

A hat tartószerkezet alapját már előkészítették, most a helyükre is kerültek. Tavaly nyáron jelentették be, hogy 150 millió forint kormányzati támogatást kapott a park, amihez a tulajdonos 610 milliót tett hozzá. A sajtóbejáráson Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos is részt vett.

A sípark legújabb felvonója külföldön már bevált. A négyüléses lift óránként több mint kétezer embert tud szállítani. Ennek a tartóoszlopait helyezték szerdán a helyére helikopter segítségével.

A tervek szerint a beruházás december­ végére befejeződhet Fotó: Czímer Tamás

– A Mátra idei legnagyobb turisztikai beruházása ez – mondta Révész Máriusz a sajtóbejáráson. – A kormány fontosnak tarja az aktív turizmus támogatását – jelentette ki a kormánybiztos. Hozzátette: – Az elmúlt időszakban számos turistaház és kisvasút fejlesztése valósulhatott meg, ám van az országban közel hatszázezer síelő, akiknek a síparkok korszerűsítése is fontos, hisz hétvégenként zsúfoltak ezek a parkok, ebből látszik van igény a fejlesztésükre. A mátraszentistvánira százötven millió forint állami támogatás érkezett.

A bejáráson Horváth László arról beszélt, hogy e fejlesztéssel az egész Mátra turisztikai vonzereje növekedhet. A térség országgyűlési képviselője hozátette a négyévszakos felvonónak köszönhetően a síelésen túl nyáron a kerékpáros turizmus is aktívabbá válhat.

– Fontos ez a beruházás azért is, hogy a Mátra kiemelt turisztikai fejlesztési térséggé válhasson – mondta a honatya.

Hliva Éva

Címkék#heves megye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában