javuló helyzet

2019.01.04. 19:46

Heves megyében is jobb lett a levegő

Január 1-jén egyedül Budapesten volt kifogásolható a levegő.

Süli K.

Míg az ünnepeket megelőzően még egészségtelen is volt a megyeszékhelyen a levegő minősége, addig az év végére javult a helyzet, az új esztendő már elfogadható minőségű levegővel indult – derült ki az országos tiszti főorvos által közzétett adatokból. Január 1-jén egyedül Budapesten volt kifogásolható a levegő, a többi, mérőállomással megfigyelt településen pedig elfogadható.

Az ország északkeleti részén még december 30-án is több helyen kifogásolt volt a levegőminőség, volt, ahol már napok óta, ezért a térségben már a légszennyezés rövid távú egészségkárosító hatásával is számolni lehetett. De­cember 31-én azonban javult a levegőminőség, már csak Miskolcon volt kifogásolható.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ felhívta a figyelmet, hogy magunk és a környezetünkben élők egészségvédelme érdekében kerüljük a helytelen lakossági fűtési módok alkalmazását, s persze ne feledkezzünk meg a gyors, rendszeres szellőztetésről sem, amely a megfelelő beltéri levegőminőség fenntartásának egyik legfontosabb feltétele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában