heves megye

2018.11.30. 09:53

Ilyen programok közül válogathat december első hétvégéjén

Egerben, Hatvanban és a Kékestetőn is izgalmas téli programokkal várják a látogatókat.

M. H.

PÉNTEK

EGER Az Eger Advent programsorozat részeként 18 órától a Superstation, 20 órától pedig Elsa Valle ad ingyenes koncertet a Dobó téren.

HATVAN Dévai Nagy Kamilla és tanítványainak zenei előadását lehet meghallgatni a Művelődési Házban délután 5 órától.

SZOMBAT

EGER Megnyílik az Érsekkertben a műjégpálya. Egész télen egy 20 x 40 méteres fedett jégpálya várja a korcsolyázni vágyókat. Ugyanezen a napon a Dobó téren Palya Bea lép fel 18 órától, két órával később pedig a ACID/DC Baricz Gergővel kiegészülve.

HATVAN A vasútállomáson rendhagyó adventi vasútkiállítás nyílik. A rendezvény megnyitója december 1. 10 óra.

EGER Szombaton a BSI Futónagykövetek újra megrendezik a Mikulásfutást. Ebben az évben is csatlakoznak a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz akciójához, ami azt jelenti, hogy a rajt előtt, 15 óra 30 perctől lehetőség lesz a cipősdobozok leadására. A rajt 16 órakor lesz az Érsekkerti szökőkútnál.

EGER Az Uránia Moziban 22 órától a Brains koncertezik. Vendégként fellép még a Jetlag, a kapunyitás 20 órakor lesz.

VASÁRNAP

EGER Meggyújtják az első adventi gyertyát a Dobó téren délután négy órakor. Köszöntőt mond Rázsi Botond alpolgármester, majd 18 órától fellép a Hot Jazz Band.

HATVAN A városba látogat az igazi finn Mikulás, akivel a Kossuth téren készíthetnek közös képet, körhintázhatnak és természetesen ajándékban sem lesz hiány. A Télapó 11 órától várja a kicsiket és nagyokat.

KÉKESTETŐ Az ország legmagasabb pontján immár kilencedik alkalommal szervezik meg a karácsonyi várakozást bevezető rendezvényt Advent a Kékesen címmel az Angyalok tisztásán. Számos érdekes és szórakoztató programot terveznek felnőttek és gyermekek részére egyaránt, továbbá két sztárvendéggel is készülnek.

Fotó: Huszár Márk/HMH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában