Ünnep

2019.08.20. 19:13

Kenyérszenteléssel és koncertekkel emlékeztek az egri Felsővárosban

A felsővárosi Szent István ünnepre a kánikula ellenére szép számmal érkeztek. Az eseménynek a Nemzedékek tere adott helyet hétfő délután.

G. Zs.

Egy szelet kóstoló az új kenyérből

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

– Ebben az évben indult a Felsőváros Csillagai – Közösen a közösségért önkormányzati projekt, melynek egyik megvalósító partnere az Egri Kulturális és Művészeti Központ. Új kezdeményezés, hogy minden ünnepen külön tartunk rendezvényt a Felsővárosban– tudtuk meg Somodyné Jámbor Ildikótól, az EKMK projektfelelősétől.

Egy szelet kóstoló az új kenyérből Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

A programot Habis László polgármester nyitotta meg, s osztotta meg ünnepi gondolatit a jelenlévőkkel, kitérve Szent István munkásságára, a mai kor kihívásaira is.

Eger első emberének beszéde után Ailer Gellért, az egri Kisboldogasszony plébánia kormányzója megáldotta az új kenyeret, melyet a résztvevők jóízűen el is fogyasztottak a Musica Aulica XVI-XVII. századi zenei aláfestésével. Az esti koncert előtt a Lajtha László Néptáncegyüttes fiataljainak bemutatója kápráztatta el a közönséget. A jó hangulatú ünnepséget az egri Veszelka Kommandó fellépése zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában