összesítő

2020.03.09. 09:39

Két vadbaleset és egy ittas vezetés történt Heves megyében egy nap alatt

Három baleset helyszínén intézkedtek a Heves megyei rendőrök mindössze egy nap alatt.

Heol

Fotó: police.hu

Három anyagi káros közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés az elmúlt 24 órában a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába – tájékoztatta a Heolt Lázár Levente rendőrségi sajtóreferens, akitől megtudtuk: személyi sérüléssel járó baleset nem történt.

Az egyik balesetnél a női gépjárművezető ittas állapotban ült a volán mögé. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a baleset vasárnap este Egerben, a Deméndi úton történt, ahol egy személyautó – eddig tisztázatlan körülmények között – letért az útról, majd nekiütközött egy parkoló autónak.

Lázár Leventétől megtudtuk azt is, a másik két esetnél vadon élő állattal történt ütközés.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a vadelütésekkel kapcsolatosan azt tanácsolja: vaddal történő ütközés esetén értesítsék a rendőrséget, és ha lehetőség van rá, a járművel álljanak biztonságos helyre! Kapcsolják be a gépkocsin az elakadásjelzőt, tegyék ki az autó mögött a szükséges távolságba a fényvisszaverő háromszöget, és vegyenek fel láthatósági mellényt!

A vadelütések megelőzése érdekében a felhívják a járművezetők figyelmét, hogy különösen azokon a szakaszokon vezessenek fokozott óvatossággal és csökkentett sebességgel, ahol figyelmeztető tábla is jelöli, hogy állatok kerülhetnek az útra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában