tetsületi

2019.03.29. 13:48

Kötelező lesz előre bejelenteni a húsfüstölést Gyöngyösön

Többen lesznek jogosultak települési támogatásokra – erről is döntött a testület legutóbbi ülésen.

H. É.

Tíz százalékkal emelkedik a lakásfenntartási, gyógyszer, létfenntartási, temetési, tankönyv- és tanszertámogatást és az étkezési térítési-díj támogatás jövedelmi értékhatára is. A tanácskozáson dr. Zólyomi Géza tűzoltó ezredes a katasztrófavédelmi kirendeltség éves beszámolója mellett arról is szólt, hogy belátható közelségbe került az új tűzoltólaktanya építése.

– Több, mint egy milliárd forint áll rendelkezésre és megtörtént a kivitelező kiválasztása, a szükséges pluszforrást pedig jóváhagyta a kormány. A tűzoltólaktanya mellett szeretnénk egy sport- és rekreációs központ is létrehozni – tájékoztatta a testületet a kirendeltségvezető.

A képviselők a beszámolóban közzétett adatokról érdeklődtek, mert kiderült, hogy 2018-ban közel ötven alkalommal többször vonultak ki a tűzoltók helyi tűzesetekhez és a téves riasztások száma is megemelkedett az azt megelőző évhez képest.

– Összesen 91 téves jelzésünk volt, amelyek jelentős része a tűzriasztó berendezések nem megfelelő működéséből adódott, de tavaly visszatérő probléma volt a hulladékégetés is – emlékeztetett. A grémium módosította a környezetvédelemről szóló rendeletét is. Évente legfeljebb négy napon át lehet húst füstölni a városban és legalább huszonnégy órával korábban a Városrendészetnek be is kell azt jelenteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában