átadó

2019.11.22. 17:30

Megújult, modern konyhában készül az ebéd a gyöngyösi óvodások számára

Több mint negyven év után teljesen megújult a Fecske úti tagóvoda főzőkonyhája. A városban a legnagyobb tagintézmény jelenleg is mintegy 400 kisgyermek számára biztosítja az ebédet. Ezzel egyidejűleg készült el az elkerülő folyosó is, amelynek köszönhetően egy több évtizedes probléma is megoldódott az intézményben.

H. É.

Fotó: Czimer Tamas

– Százharminc gyermekkel 1976-ban nyitott meg az akkori nevén tizenhármas számú napköziotthonos óvoda, melyhez saját konyha is tartozott – emlékezett vissza köszöntőjében Tőzsér Lászlóné. A Fecske úti tagóvoda vezetője elmondta, akkor a négy konyhai dolgozó munkáját egy gazdaságvezető irányította, majd négy év múlva újabb négy csoporttal bővült az intézmény, illetve a Hattyú téri lakásóvoda gyermekei is innen étkeztek. Ez pedig összesen mintegy 400-440 gyermek ellátását jelentette.

– Tavaly nagyon megörültünk a hírnek, hogy végre nyert a konyhánk felújítására beadott pályázat. Az eltelt több mint negyven év alatt történtek fejlesztések, de ekkora volumenű korszerűsítés még nem valósult még meg az intézményünkben. A támogatás jóvoltából teljesen kicserélődtek a technológiai berendezések, és a konyhát kiszolgáló minden helyiség megújult. Teljesen újak lettek a víz-, villanyvezetékek, a szaniterek, burkolatok, tárolók, bútorok és még mosogatógépet is kaptunk, valamint egy igen hasznos új légtechnikai rendszert is kiépítettek a szakemberek. Ezért nagyon hálásak vagyunk áldozatos munkájukért – tette hozzá a tagóvoda vezetője.

Az átadón a kicsik műsora sem maradt el Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Hiesz György, Gyöngyös polgármestere az ünnepségen elmondta, a város óvodáinak felújítása kiemelt feladata az önkormányzatnak. A Fecske úti tagintézményben pedig az elavult konyha modernizálása mellett az elkerülő folyosó megépítése is a terv fontos része volt.

– Égetően fontos feladat volt, hogy elkerülő folyosót létesítsünk, mert az épület északi és déli szárnya közötti közlekedés csak a konyhán keresztül vagy az udvaron át volt eddig lehetséges. Az épület rendbetételét azonban már évekkel ezelőtt elkezdtük – mondta.

Uniós pályázatból 2012-ben megvalósulhatott az épület energetikai felújítása, majd 2015 -ben az északi szárny teljes körű belső átalakításával is végeztek a szakemberek, és tavalyelőtt a déli szárny is hasonlóképpen új köntöst kapott. Idén pedig az elkerülő folyosó építésére a város mintegy 15 millió forintot fordított, az elkészült új konyha beruházása pedig több mint 71 millió forintba került, amelyből 17 millió forintos összeget pályázati forrás biztosított – tudatta.

A szerdai ünnepélyes átadón természetesen az óvodások léptek fel, majd a szalagátvágást követően a meghívott vendégek a biztonsági előírásokat betartva tekinthették meg a gyermekintézmény megújult főzőkonyháját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában