ünnep

2019.02.09. 15:13

Négyszeres évfordulóra készülnek Petőfibányán

Lőrinci részeként éppen hetven esztendeje alapították meg az akkori bányásztelepülést.

T. O.

– Ebben az évben igen sok teendő vár önkormányzatunkra – jelenti ki Juhászné Barkóczy Éva polgármester asszony annak kapcsán, hogy többszörös évfordulót ünnepelnek az idén. Lőrinci részeként éppen hetven esztendeje alapították meg az akkori bányásztelepülést, amely harminc éve vált önálló községgé, a művelődési házat pedig hatvan éve adták át rendeltetésének. S ha mindez nem lenne elég, pontosan egy évtizeddel ezelőtt kapta meg az óvodájuk a Mini Manó elnevezést.

Bőven van mit ünnepelni tehát, s a község vezetése szeretné emlékezetessé tenni az évfordulókat a lakosság számára is. Tavaly pályázati támogatást nyertek konyhafelújításra, az idei, szintén eredményközpontú költségvetést hamarosan elfogadják, s ­további, a Petőfibányai Kulturális és Testnevelési Közalapítvánnyal és a Petőfibányáért Egyesülettel közösen benyújtott pályázatokkal is szeretnék fejleszteni lakóhelyüket.

– Akkor megy előre a világ, ha céljaink vannak – fogalmazott a falu első embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában