fejlesztés

2020.01.23. 10:33

Nem kell ázni-fázni a buszra várva Egerben

Korszerűbb, fedett utasvárókat építenek a megyeszékhely több pontján.

G. Zs.

A Nagyváradi úti megálló is megújult

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A közösségi közlekedést használó utasok legnagyobb örömére kilenc új utasvárót telepítettek a város több buszmegállójába, idén pedig további fejlesztésekre lehet számítani. Nem kell már ázni-fázni például a Lajosvárosból utazóknak, illetve az Északi-lakótelep végén, a nagyáruházakban vásárlóknak sem, de a Szalaparton is komfortosabbak a körülmények.

– Az egri közgyűlés tavaly augusztusban döntött arról, hogy a májusban kiírt pályázat után szerződést köt acél-üveg kivitelű utasvárók telepítésére. Idén 40 utasvárót cserélnek. Emellett két ütemben bővítik ezek számát, így maximum 28 helyszínen lesz új, modern váró – tájékoztatta lapunkat Pócsik Attila, az ­egri önkormányzat koordinációs referense.

A Nagyváradi úti megálló is megújult Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

E döntésnek köszönhetően a fedett buszmegállók aránya immár 70 százalékosra növekedhet a megyeszékhelyen.

Az új típusú várókat direkt városi használatra tervezték, ami azt jelenti, hogy könnyebben tisztíthatóak és fényszűrővel ellátott sík üvegtetővel rendelkeznek. Az acél tartószerkezetüknek köszönhetően nincsenek támasztólábak, ezáltal nem fenyeget a veszély, hogy az utas belebotlik azokba. Ráadásul a szerkezet könnyedebb hatást kelt.

– A vadonatúj várókba CityLight reklámeszközöket helyeznek el, melyek felületeit a szerződés időtartama alatt a nyertes pályázó hasznosítja. A ki nem használt szabad felületet azonban a szerződés időtartama alatt nem reklámcélú felhívásaira felhasználhatja az egri önkormányzat – erről számolt be lapunknak Pócsik Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában