pártigazgatót választottak

2020.02.18. 13:56

Nem Sneider Tamás lett a Jobbik pártigazgatója

Összesen öten pályáztak a tisztségre, és végül Lejer Zoltán, kecskeméti jobbikos politikus lett Szabó Gábor utódja.

Heol

Nem Sneider Tamás lett a Jobbik pártigazgatója, annak ellenére, hogy megpályázta a tisztséget – számol be az Origo.hu, s írják: korábban Jakab Péter pártelnök arra utalt, nem szívesen látná őt a befolyásos pozícióban.

„Ezúton szeretném tudatni a kedves Jobbikos tagtársaimmal és a párt szimpatizánsaival, hogy az elnökség nem engem választott meg a pártigazgatói pozíció betöltésére. 5 jelentkező közül végül Lejer Zoltán kapta meg a lehetőséget, hogy ellássa ezt a feladatkört.” – derült ki a Jobbik volt elnökének Facebook-bejegyzéséből.

Összesen tehát öten pályáztak a tisztségre, és végül Lejer Zoltán, kecskeméti jobbikos politikus lett Szabó Gábor utódja. Az Origo azt is írja: az elnökség döntése és annak módja feszültséget okozott a párton belül. Rákócziné Lózs Csilla, a hatvani Jobbik elnöke, és Sneider korábbi asszisztense közösségi oldalán kifogásolta, hogy a tagság nem szólhatott bele a pártigazgató megválasztásába, és a Jobbik vezetése utólag sem tette nyilvánossá a pályázatokat a szervezeten belül.

Úgy tudni, Sneider Tamás még a tisztújítás előtt jelezte, hogy elvállalná a tisztséget, Jakab Péter azonban elnökké választása után azonnal jelezte, hogy pályázatot ír ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában