Gyógyítás

2019.07.29. 14:07

Népszerű az egri kórház a fiatal orvosok körében

Idén szeptemberben már közel hatvan rezidens és szakorvosjelölt dolgozik majd a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben.

Heol

Az utóbbi néhány évben vonzóvá vált az intézmény az orvosi egyetemekről kikerülő fiatal orvosok számára, köszönhetően az országosan is egyedülálló dr. Ringelhann Béla ösztöndíjnak és a szakmai fejlődést segítő kórházi feltételeknek – számolt be portálunknak Szegedi Erzsébet az intézmény sajtóreferense.

Ez utóbbit nagymértékben támogatja a pályázati úton megvalósuló úgynevezett skill labor kialakítása. Országosan az orvosegyetemeken fejlesztik és 16 megyei kórházban hoznak létre – összességében 8 milliárd Ft felhasználásával –, úgynevezett „skill” vagyis szimulációs, gyakorló laborokat, melyek orvostanhallgatók, orvosok és szakdolgozók gyakorlati képzését segítik.

A projekt koordinátora az Állami Egészségügyi Ellátó Központ. A projekt keretében a Markhot Ferenc Kórház mintegy 150 millió Ft

értékű orvostechnikai, ápolási, gyógyászati segédeszközt és orvosi bútorokat kapott. A nagyszabású fejlesztéssel a helyiségek kialakítása után – 250 négyzetméteren – olyan demonstrációs, szimulációs egység jön létre, amely lehetőséget biztosít különböző diagnosztikai és gyógyító beavatkozások, valamint az ápolás, szakápolás, szakasszisztensi feladatok gyakorlására. Ez segíti az orvosképzést, valamint a szakképzésben, továbbképzésben résztvevő egészségügyi dolgozók oktatását.

Lehetőség nyílik az általános orvosi és szakorvosi gyakorlat alapvető műfogásainak hatékony elsajátítására, az

érkanülálástól, a szülészeti ultrahang vizsgálatokon keresztül a legkorszerűbb laparoszkópos beavatkozások gyakorlására szimulációs fantomokon. Ezáltal megvalósul a gyakorlati oktatás minőségének emelése, mely a Markhot Ferenc Kórház, mint oktatókórház számára kiemelten fontos. A kórházban Intézeti Oktatásszervező Csoport működik, mely a gyakorlatukat töltő orvosok, ápolók

gyakorlatait szervezi, segíti, koordinálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában