eger

2017.09.23. 09:45

Rekord látogatottsága volt Egerben a gömbsátornak

A Magyar Nemzeti Múzeum I. világháborús mindennapokat bemutató, utazó kiállítását városunkban rekord számban látogatták meg, noha az első állomás a csaknem százezer fős lakosságú Székesfehérvár volt.

A Dobó téren felállított gömbsátorban különleges tárlatot láttak az egriek és a városunkba látogató vendégek – tájékoztatta Heolt Zentai László önkormányzati médiareferens. Az eredmény hatalmas siker: hat nap alatt 37.500-an látták az interaktív, változatos látványvilágú, érzelmekre is ható, ingyenesen látogatható kiállítást.

Fotó: Nemes Róbert

– Örömünkre szolgál, hogy az elmúlt időszakban olyan, igen nagy látogatottságot hozó gyűjtemények érkeztek városunkba, mint a Szépművészeti Múzeum Egyiptomi kiállítása, az Iparművészeti Múzeum oszmán-török gyűjteménye, vagy a Magyar Nemzeti Múzeum I. világháborús, utazó kiállítása – fogalmazott a médiareferens.

Fotó: Nemes Róbert

A fővárosi múzeumok számára is kiemelkedően fontos, nívós és igen értékes kiállítások Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselőjének kezdeményezésére érkeztek Egerbe, együttműködésben a helyi önkormányzattal, a Dobó István Vármúzeummal és más, helyi partnerekkel.

Fotó: Nemes Róbert

Az elmúlt napokban rengeteg iskolás diák kapott személyes élményt az I. világháborús mindennapok valóságáról, például egyéni sorsok, háborús versek és a kor általános használati tárgyainak megismerésével. Mindez pótolhatatlan tapasztalattal segíti a

történelmi tanulmányokat is. Megtudtuk: a tanintézmények megszólításában fontos közreműködő szerepet vállalt fel az Egri Tankerületi Központ, s tagjainak körében hasonló módon járt el több egri civil szervezet és a polgármesteri hivatal is.

A Magyar Nemzeti Múzeum „Többes számban – Az I. világháború és a háborús mindennapok valóságai” c. kiállítása 2017-ben még 6-, jövőre pedig 4 helyszínen lesz látható. A tárlat létrehozását, illetve egri bemutatását – a Magyar Nemzeti Múzeum mellett –

az I. világháborús Centenáriumi Emlékbizottság, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága támogatta.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában