eger

2019.04.16. 19:09

Sportparkot terveznek a Szmrecsányi Lajos Érsekkertbe

Betonozott és használaton kívüli területet foglal majd el.

Sz. K.

A leendő sportpark az egykori Tüdőgondozótól a szökőkút felé haladva található majd Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Mintegy 15 eszközt magában foglaló, 150 négyzetméteres területen található szabadtéri sportpark kialakításáról tett bejelentést Habis László polgármester a leendő Szmrecsányi Lajos Érsekkerti helyszínen kedden. Martonné Adler Ildikó alpolgármester – aki ebben a témában tesz előterjesztést a következő közgyűlésen – kijelentette, a verseny- és az utánpótlássport támogatás mellett az önkormányzatnak kiemelt feladata a szabadidősport támogatása is, hiszen ez fontos eszköze az egészségmegőrzésnek.

A leendő sportpark az egykori Tüdőgondozótól a szökőkút felé haladva található majd Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Bizonyos sportolási lehetőségeket is szeretnének itt használni az emberek, ezért vettük igénybe a Nemzeti Egészség- és Sport Program által kiajánlott kondiparkot. Fontos, hogy ezek a fejlesztések több generációsak legyenek – fogalmazott. Hozzátette, a játszótér is megújuláson megy majd keresztül, a kosárlabda-szövetség pedig egy rekortán borítást ajándékoz a kosárlabdapályának.

Kovács-Csatlós Tamás tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, sokan, főként az idősebb generációból keresték meg, hogy szeretnének egy szabadtéri fitness kondiparkot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában