sástó

2018.10.24. 16:00

Szél tépázta meg a sástói libegő védőhálóját

Amennyiben az időjárás engedi, folytatják a próbaüzemet.

H. É.

– Megrongálta a szél a 24-es számű főút fölött kihúzott védőhálót – közölte a sástói libegő tulajdonosa. Palik Tibor hozzátette, mivel a lelógó háló akadályozta a forgalmat, a kora reggeli órákban le is szerelték a tartószerkezetével együtt.

– Olyan erős szél volt, hogy azokat a vasakat hajlította, amelyek tulajdonképpen a védőhálót tartják. Ez az út fölé kifeszített háló az utazóközönség által esetlegesen elejtett kisebb tárgyak felfogására szolgál majd, természetesen akkor lesz ennek létjogosultsága, ha beindul a libegő üzemeltetése. Jelenleg azért hagytuk fent, mert folyamatos a próbaüzem. A későbbiekben is csak a nyári időszakban kerül ki az út fölé a téli időszakban levesszük.

A tulajdonos tudatta azt is, amennyiben az időjárás engedi, folytatják a próbaüzemet és még az idén egy megerősített tartószerkezettel visszateszik a hálót tesztelésre, de a téli időszakban újra leszerelik.

Címkék#sástó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában