eger

2018.12.19. 16:35

Szilágyisok jó ügyek mellett

Adománygyűjtéssel segítik a külhoni magyarokat.

B. K.

A szilágyis karácsonyi műsor jótékony célt szolgál. Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban szerdán délben adománygyűjtéssel egybekötött jótékonysági műsort szerveztek. Az intézményben 2005 óta hagyomány, hogy minden év decemberében adománnyal támogatják a határon túli magyar gyermekeket, fiatalokat, erősítve ezzel nemzeti összetartozásunkat. Az adományok többnyire a külhoni fiatalok megélhetési körülményein enyhítenek, illetve a magyar nyelvű oktatást segítik. Küldtek már adományt Felvidékre, Kárpátaljára, Erdélybe, a Csángóföld moldvai részére és Délvidékre is. Segítettek iskolát, gyermekotthont, magyar oktatási programot, gyermekétkeztetést, iskolabusz működését.

A szilágyis karácsonyi műsor jótékony célt szolgál. Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Idén újra Moldvába, a Lábnyik községben élő csángókhoz juttatják el 350 ezer forintnyi adományukat. Idén a Lenkey Általános Iskola diákja is csatlakoztak a gyűjtéshez. A szilágyis diákok idén február óta az Egri Szalaparti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, és Kollégium (EGYMI), tanulóit is rendszeresen segítik. Az elmúlt hetekben az országos Válts mosolyra egy csokit! akció mintájára gyűjtöttek és juttattak el édességet az ottaniaknak, hogy kellemesebbé tegyék az ünnepüket.

 

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában