Szilvásvárad

2019.04.18. 14:00

Tavaly többen utaztak kisvasúton Heves megyében

Pályákat szintezett, karbantartott az Egererdő.

T. B.

Népszerűek a megyei kisvasutak Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Tavaly többen utaztak a Heves megyei kisvasutakon. Az Egererdő Zrt. közlése szerint vasútüzemük sikeres évet zárt, 2018-ban 376,5 ezren utaztak velük, míg egy évvel korábban 358,6 ezren kisvonatoztak. A kisvasúti szezon előtt megvalósult a gördülőállomány szükséges karbantartása és a pálya szintezése mind a három vasúton.

Népszerűek a megyei kisvasutak Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A turisztikai célú keskeny nyomközű kisvasutak fejlesztéséről szóló kormányhatározat második ütemére tervezett a Szilvásváradi és Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút nagyobb léptékű fejlesztése. Ebben a pálya és a gördülőállomány felújítása és környezetbarát műszaki fejlesztések szerepelnek.

Nemrégiben bemutattak egy új, korszerű, keskeny nyomközű, hajtott forgóváz prototípust is Székesfehérváron. Ezt megnézhették az erdei vasutak üzemeltetői is. Az Egererdő Zrt. közölte, az általuk üzemeltetett kisvasutak járműveiben is szeretnék ezeket alkalmazni.

Kérdésünkre válaszolva megírták, az Eger–Bélapátfalva–Szilvásvárad erdei kerékpáros út kialakítása előkészítő fázisban van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában