recsk

2018.08.15. 15:16

Új cipőgyár települ a község határába

Új cipőgyár kezdheti meg működését év végéig Recsken, mintegy 35–40 embernek munkalehetőséget nyújtva – tudta meg a Heol.

B. K.

A munkagépek a napokban érkeztek meg Fotó: beküldött

A nagy értékű munkagépeket a napokban szállították a településre, s hamarosan a munkamenetet irányító mérnökök és egyéb szakemberek is megérkezhetnek. Nagy Sándor polgármestertől megtudtuk, hogy a bejegyzett kínai cég alkalmas telephelyet keresett a gyártásra, s ezt Recsken találta meg.

– Az egykori Hegedűs és Társa Papírüzem helye minden szempontból alkalmasnak bizonyult a befektető számára, s arra is ígéret hangzott el, hogy a korábban itt alkalmazott, megváltozott munkaképességű embereket is bevonják a munkába, vélhetően a csomagolás területen – közölte a Hírlap kérdésére településvezető, aki azt is hozzátette, úgy tudja, jelenleg a kínai szakemberek papírjait intézik a bevándorlási hivatalban, s a remények szerint hamarosan ők is a településre érkeznek.

A tervek szerint a munkaerő-toborzás, majd a betanulási időszak után még ebben az évben megindulhat a termelés.

A munkagépek a napokban érkeztek meg Fotó: beküldött

A községvezető elmondása szerint egyik szeme sír, a másik nevet. Új munkahelyekre óriási szükség van a térségben, ám attól is tart, hogy elfogynak a közmunkásai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában