defibrillátor

2019.08.05. 13:50

Új életmentő készüléket kaptak a gyöngyösi mentők

A defibrillátor beszerzéséhez a gyöngyösi önkormányzat 3,5 millió forinttal járult hozzá.

J. M.

2019.08.03 - Új defibrillátort helyeznek üzembe a Gyöngyösi Mentőállomáson, Gyöngyös - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

„Nagyon fontos számunkra, hogy Gyöngyösön elismerik és megbecsülik a mentősök munkáját. A város többször kifejezte ezt a bajtársaink felé, most pedig egy új életmentő eszköz beszerzéséhez is hozzájárult az önkormányzat, így gyorsabban és szakszerűbben láthatjuk el a bajbajutottakat” – mondta László Zsóka, az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi régiójának gazdasági és műszaki osztályvezetője, amikor átadták az új defibrillátort. Ennek beszerzéséhez a gyöngyösi önkormányzat 3,5 millió forinttal járult hozzá.

Deutsch Ákos megyei vezető mentőtiszt bemutatta a korszerű eszközt, amit a gyöngyösi mentőállomás egyetlen esetkocsijában helyeznek el. A defibrillátor az újraélesztés mellett alkalmas egyebek mellett EKG készítésére, vérnyomásmérésre, lélegeztetésre, szívritmuszavar kezelésére, használható pacemakerként, valamint megméri a vér oxigéntelítettségét is.

– Amikor a képviselő-testület úgy döntött, hogy segíti az életmentő készülék beszerzését, méltányoltuk, hogy mennyi emberen tudnak majd segíteni. Valamint értékeljük azt is, hogy a mentősök sokszor a száguldó mentőautóban életüket kockáztatják egy-egy beteg érdekében. Habár a mentőállomás üzemeltetése nem önkormányzati, hanem állami feladat, soha nem volt kérdés, hogy ha szükséges, akkor segítünk – hangsúlyozta Hiesz György polgármester. Hozzátette: mégis azt kívánja, hogy a minél kevesebbszer kelljen használniuk a mentősöknek a defibrillátort.

Az új 7 millió forintos készülék költségét, mellyel egy régi típusú eszközt cseréltek le, az önkormányzat és az OMSZ közösen állta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában