észak-heves

2017.07.28. 12:49

Új szolgáltató gyógyítja a betegeket

Ismert olvasóink előtt, hogy a Recski Központi Orvosi Ügyelet ellátására megkötött feladat-ellátási szerződését a Farmavizit Kft. idén január 13-tól felmondta.

B. K.

Ezért Recsk Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete és az ügyeleti ellátásban érintett hat helyhatóság grémiuma „Feladat-ellátási szerződés központi orvosi ügyeleti tevékenység ellátására” elnevezéssel, szolgáltatás megrendelésére – a hatályos közbeszerzési jogszabályoknak megfelelően – áprilisban közbeszerzési eljárást indított.

Ennek eredményeként a képviselők a június 7-i rendkívüli testületi ülésen meghozták a döntést. A közbeszerzési eljárást eredményesnek, az ajánlattevők ajánlatait (Pannon Paramedic Kft., Bátonyterenye, Molnár Sándor út 1–3. és a Farmavizit Kft., Novaj, Tardi út 14.) érvényesnek nyilvánította.

A közbeszerzési eljárásban érintett önkormányzatok bírálati szempontként az összességében legelőnyösebb ajánlatot határozták meg. Ez alapján a recski testület, mint döntéshozó szerv – az ügyeleti ellátás biztosításában részt vevő másik hat, siroki, mátraballai, mátraderecskei, parádi, bodonyi, parádsasvári önkormányzat képviselő-testületével összhangban – a közbeszerzési eljárás nyertesének a Pannon Paramedic Kft.-t nyilvánította. A központi orvosi ügyelet ellátására vonatkozó feladat-ellátási szerződést június 28-án írták alá.

A közbeszerzési eljárás nyertese, a Pannon Paramedic Kft. az érintett helységekben augusztus 1-jétől végzi az egészségügyi szolgáltatást. Az ígéretek szerint az ügyeleti ellátás eddig megszokott rendje nem változik. A kérdés az, hogy az ügyeletet ellátó eddigi orvosok közül hányan kívánnak együttműködni az új társasággal.

B. K.

Címkék#Recsk#Heves

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában