szavazási eredmény

2020.03.16. 12:21

Vadbalesetek: olvasóink szerint szükség van a vadásztársaságok és a rendőrség összefogására

Legutóbbi szavazásunkban arra voltunk kíváncsiak, olvasóink szerint mit lehetne tenni a vadbelesetek ellen Heves megyében.

Heol

Az utóbbi időben gyarapodott a vadbalesetek száma, emiatt tettük fel olvasóinknak a kérdést, hogy szerintük hogyan lehetne védekezni ellenük.

A válaszadók többsége, több mint 50 nyilatkozott úgy, hogy szerintük a vadásztársaságoknak összefogni kellene fogniuk a rendőrséggel.

A voksolók 37 százaléka szerint, a vadgázolás ellen nincs mit tenni, 123 százalék szerint pedig a sofőröknek át kellene ismételniük a KRESZ-t.

 

Mit kell tenni ha vadat gázolt?

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a vadelütésekkel kapcsolatosan azt tanácsolja: vaddal történő ütközés esetén értesítsék a rendőrséget, és ha lehetőség van rá, a járművel álljanak biztonságos helyre! Kapcsolják be a gépkocsin az elakadásjelzőt, tegyék ki az autó mögött a szükséges távolságba a fényvisszaverő háromszöget, és vegyenek fel láthatósági mellényt!

A vadelütések megelőzése érdekében a felhívják a járművezetők figyelmét, hogy különösen azokon a szakaszokon vezessenek fokozott óvatossággal és csökkentett sebességgel, ahol figyelmeztető tábla is jelöli, hogy állatok kerülhetnek az útra.

[eweb-voting id="2282712"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában