Kultúra

2010.05.31. 10:18

A könyvhét vendégeként dedikál Szokolay Zoltán

A 81. ünnepi könyvhét egri nyitórendezvényének díszvendége Jókai Anna Kossuth-díjas író lesz, június 2-án.

Sz. I.

A 81. ünnepi könyvhét egri eseményeit megnyitó díszvendég, Jókai Anna Kossuth-díjas író mellett többek között a megyeszékhelyhez szorosan kötődő, s ezúttal válogatott verseivel jelentkező Szokolay Zoltánnal is találkozhatnak majd az irodalombarátok június elején. A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban június 2-án délután 4 órakor kezdődő programsorozat első könyvtári rendezvényén Jókai Anna vall írói munkásságáról.

Másnap délután 4 órakor a Bartakovics Béla Közösségi Házban mutatkozik be a Nyíregyházi Irodalmi Kávéház, melynek tagjai „Élj tiszta tüzeidben” címmel idézik fel Váci Mihály irodalmi hagyatékát. Délután 5 órától a könyvtár ad otthont a „Hol van az a régi zászló?” című rendezvénynek, amelyen a „Zalár József válogatott versei” kötetet ismerteti Fülöp Lajos egyetemi tanár, valamint Lisztóczky László irodalomtörténész, a kötet szerkesztője. Június 7-én délután fél 5-kor lesz a könyvtár vendége Szokolay Zoltán, akinek ezúttal mutatják be „Betiltható bonctechnika” címmel megjelent kötetét.

A könyvhét záró rendezvénye a június 8-án 17 órakor sorra kerülő Trianon emlékest, amelyen Homa János történész és Szakolczay Lajos irodalmár előadása után a felsőtárkányi fiatalok „Népek Krisztusa, Magyarország” című műsorát tekinthetik meg az érdeklődők a Bartakovics Béla Közösségi Házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!