Kultúra

2011.10.03. 12:42

Lakásból lesz színház az egri belvárosban

Egerben, egy Széchenyi úti magánlakásban működik az az új színházi formáció, amelyet a napokban alakított meg Nádasy Erika Domján Edit-díjas színésznő és Szegvári Menyhért Jászai-díjas rendező.

HEOL


A „fszt. 2.” (színház az egész lakás) nevet viselő elképzelés megálmodói úgy fogalmaznak: a sokszínűbb színházi megjelenésre, a választék bővítésére tesznek kísérletet.
A tervek szerint november 11-től rendeznek ingyenes civil összejöveteleket, amelyekre nem közönséget, hanem vendégeket várnak. A péntekenkénti programokon színházi előadást és vacsorát is kínálnak az alkotók. Elsőként Samuel Beckett: Ó, azok a szép napok! színművét mutatják be.


– Ma már minden egyesületet, alapítványt, kulturális intézményt vagy az állam, vagy vállalatok, cégek, pályázatok támogatnak. Mi közvetlenül a vendégeinkhez fordulunk – fogalmaznak az alapítók honlapjukon. – Ha tetszett, amit kaptak művészi és/vagy gasztronómiai értelemben, támogathatnak bennünket, adományozhatnak nekünk, segítőink lehetnek annak érdekében, hogy további esteket hozhassunk létre, kifizethessük a villany- és fűtésszámlát, hogy élelmiszert vásárolhassunk az összejövetelekre és nem utolsó sorban befektethessünk a következő játék elkészítésébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!