Kultúra

2014.05.25. 16:22

Ifjú táncosok örömünnepe

Kilenc éves múltra tekint vissza a hevesi Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola táncfesztiválja, amelyet idén a kiskörei művelődési házban rendeztek meg. A fellépők igazi tavaszünnepet varázsoltak a helyszínre.

Heol.hu


Május közepén rendezte meg hagyományos Táncfesztiválját a hevesi Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola, ezúttal a kiskörei művelődési házban. A rendezvényt kilenc évvel ezelőtt álmodta meg a művészetoktatással foglalkozó intézmény a tánc világnapja alkalmából. Céljuk az volt, hogy megmutassák a táncművészet ezer arcát, és a benne rejlő lehetőségeket.

– Táncfesztiválunk egyszerre szólítja meg az amatőröket, valamint a hobbi és profi táncosokat, így a rendezvény egyszerre válhat örömünnepévé azoknak, akiket pusztán a táncolás öröme vonz, és azoknak, akiknek mindennapjait jelenti a tánc – fogalmazott felvezetőjében Erdészné Turcsányi Katalin, a Harmónia Iskola művészeti vezetője.

A vendégeket Magyar Csilla, Kisköre polgármestere köszöntötte, a rendezvényt Ódor Klára, a Harmónia Iskola igazgatónője nyitotta meg. A „hazai” fellépőkön túl a hevesi Újtelepi Katolikus Általános Iskola és a tenki Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulói mutatták be koreográfiáikat: néptánc, klasszikus táncok, modern tánc, hip-hop és egyéb kategóriában. A csoportok előadásait egy-egy szólótáncos produkciója fűszerezte.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Néptánc, klasszikus táncok, modern tánc, hip-hop és egyéb kategóriában léptek színpadra Kiskörén
Beküldött fotó
[/caption]

„Mese a táncról” címmel mutatták be műsorukat a kiskörei Vásárhelyi Pál Általános Iskola tanulói – akik a Harmónia növendékei is – Kovács Tibor néptánc pedagógus koreográfiájával. A rendhagyó produkcióban elsős, negyedikes, ötödikes és a hatodikos évfolyam diákjai „meséltek” a tánccal, a táncról. A remek hangulatú délután valóban örömünneppé vált.

Az iskola kézműves tanszakos fiataljai kézzel készített virágokkal ajándékozták meg a vendégeket és a társaikat, igazi tavaszünnepet varázsoltak a zsúfolásig megtelt művelődési házba. A műsorban gyermekjátékokat, moldvai és mezőföldi táncokat láthattak a vendégek, a szülők és az osztálytársak. A csoport bemutatója egyben év végi vizsgafeladat is volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!