Reneszánsz és Barokk Hét

2017.08.02. 10:00

Ha szereti a díszes ruhákat, Győrben a helye!

Csaknem kétszáz barokk kori jelmezes, korabeli zene, hangszerek és játszótér várja az érdeklődőket Győrben a Reneszánsz és Barokk Hét alkalmából augusztus 6. és 12. között. A rendezvényhez szorosan kapcsolódik a barokk esküvő augusztus 12-én a Dunakapu téren.

A kilencedik régizenei találkozót augusztus 6-án a Savaria Barokk Zenekar koncertje nyitja a győr-kisbácsai Nagyboldogasszony templomban. A fesztivál ideje alatt többek között megtekinthető még az Ünnepkörök zenéje című előadás, a Recercare Régizenei Műhely fellépése vagy Dobozy Borbála csembalóművész hangversenye.

A győri barokk esküvőn, augusztus 12-én ezúttal egy tényői pár, Hangya Csaba és Nagy Anikó fogad egymásnak örök hűséget egy főúri esküvői ceremónia keretében a Dunakapu téren, több ezer ember előtt, a 17. és 18. századot megelevenítő környezetben és ruhában. Az esküvői programsorozat már pénteken elkezdődik, a Zichy-palota udvarán a vőlegény ad szerenádot a menyasszonynak a CantuS CorvinuS Énekegyüttes közreműködésével.

Szombaton és vasárnap barokk játszótér, flashmobok, ingyenes városnéző séta, toronyzene és vásári mulatság, marionett mesejáték és meseopera várja egyebek mellett a látogatókat. A hagyományos barokk felvonuláson mintegy kétszáz barokk kori jelmezes kíséri a menyasszonyt a Városház térről a Dunakapu térig. Az esküvő után a Széchenyi téren Sebestyén Márta Kossuth-díjas népdalénekes és Andrejszki Judit magyar régizenei előadó közösen lép fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!