Ladik

2012.06.18. 17:33

Különdíjas Sajt(ó)kukacok

Különdíjasok lettek a bikali Ladik-versenyen siroki Sajt(ó)kukacok. Az országos döntő nemcsak feladatokat, de sok-sok élményt is tartogatott a csapatok számára.

HEOL

Bikal... Hangulatos kis falu Pécstől nem messze. Ide indult június 11-én kis csapatunk, hogy részt vegyen a Médiavetélkedő országos döntőjén. Bár az időjárás az áprilisi, változékony arcát mutatta, amikor odaérkeztünk, napfényben fürdött a Puchner kastélyszálló. A recepciónál Mátyás király viaszfigurája fogadott bennünket. Miután elfoglaltuk a szobáinkat, elindultunk földeríteni a középkort idéző birtokot, a megannyi látnivalót. Este csobbantunk a medencében, majd ágyba bújtunk, hogy frissek legyünk azon a megmérettetésen, amelyen hazánk megyéinek csapatai mérték össze a tudásukat.

Körtvélyesi Csaba megnyitója után kezdetét vette a verseny. Előírás volt a reneszánsz stílus. Ez nekünk nem okozott gondot, hiszen iskolánk névadója, Országh Kristóf reneszánsz főúr volt. Jelenetünkben daloltunk neki Sirokról, majd jövendőmondó cigányasszonyunk megidézte a 2012-es évet is. Nagy tapsot kaptunk, a műsorvezető szerint a Megasztárban is helye lett volna az előadásnak. Ezután jöttek az elméleti feladatok, melyek főleg a memóriát tették próbára. Ezen kívül persze, műfajelmélettel, korrektúrával, szövegértéssel, kiadói ismeretekkel is foglalkoztunk. Végül tudósítást kellett készítenünk a két napról. Mivel közben a zsűri nem mondott részeredményeket, fogalmunk sem volt róla, hogyan állunk, ám azt azért éreztük, hogy ez nem a mi napunk lesz… Sajnos, a délutáni programokat törölte az eső, így a lovagteremben zajlott a solymász- és a haditorna-bemutató is.

A harmadik nap végre igazi napsütéssel kezdődött, így elkészült a csoportkép! Meghallgattunk egy előadást a paksi erőműről, majd jött az eredményhirdetés. Hamar kiderült, hogy az első három hely egyike sem ránk vár, így csak a különdíjakban bízhattunk. Ezt meg is kaptuk a legjobb bemutatkozó jelenetért. Az 5 db automata kávéfőző alig fért el a kocsiban. Elbúcsúztunk a Puchner-kastélytól, és élményekkel tele indultunk haza.
Köszönjük a szervezőknek a lehetőséget, Sirok önkormányzatának pedig a támogatást, mely lehetővé tette, hogy eljussunk Baranya megye gyönyörű tájaira.

A Sajt(ó)kukacok: Horváth Viktória, Kapczáth Milán, Kovács Dominika, Varga Bence, Varga Brigitta 8. osztályosok
és Rajnavölgyi Vilmos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!