káromkodott is

2017.08.03. 11:25

Felpofozta a színésznőt a rendező

Úgy tűnik Kim Ki Duk, világhírű dél-koreai filmrendező, verbálisan bántalmazott, sőt arcul ütött egy színésznőt, aki ezért feljelentést tett. A szöuli ügyészség vizsgálatot indított.

A 2012-es velencei filmfesztivál fődíját Pieta című alkotásával elnyerő rendezőt azzal vádolja a meg nem nevezett színésznő, hogy szidalmazta és sértegette 2013-ban a Moebius című film forgatása alatt, sőt egy alkalommal fel is pofozta, továbbá arra akarta kényszeríteni, hogy meztelenül szerepeljen egy jelenetben. A színésznő megtagadta a pucérkodást, ezért egy másik szereplővel fejezték be a forgatást.

A többszörös díjnyertes rendező ügynökei alaptalan vádaskodásnak nevezték a feljelentést, és közleményt ígértek az ügyben.

A vérfertőző kapcsolat köré szőtt thriller, a Moebius dél-koreai forgalmazását kezdetben nem is engedélyezték obszcénnek mondott jelenetek miatt, és csak azután kerülhetett a mozikba, hogy kivágták a kifogásolt képsorokat.

Kim Ki Duk az egyetlen dél-koreai rendező, aki díjat hozott el Európa három legjelentősebb filmfesztiváljáról, Velencéből, Berlinből és Cannes-ból. A 2004-es berlini filmfesztiválon az Ezüst Medve-díjat nyerte el Az irgalmas lány című filmdrámájával, 2011-ben pedig Arirang című dokumentumfilmje kapott Un Certain Regard-díjat a cannes-i fesztiválon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!