Elektronikus prog-rock

2019.03.12. 16:44

Dúdolható fájdalomra vágyik? Hallgasson Antimattert!

Március 18-án visszatér Magyarországra az Antimatter: az új lemez meglepetés, de lehajtott fejekre, fekete dzsekikre és felemelt kezekre bizonyosan számíthatunk.

Ha sokoldalúságról és a változásban is megőrzött egyéniségről, ugyanakkor melankóliáról és éles zenei hatásokról van szó, a művészi hangulatú Antimatterre bátran hagyatkozhatunk. Legyen szó posztrockról, a dark akusztikus neofolkról vagy elektronikus, progresszív rockzenéről, a Mick Moss és az ex-Anathema-tag Duncan Patterson által alapított zenekar minden műfajban úgy merül el, hogy a saját hangját hozza fel annak mélyéről. A húsz éves együttes márciusban újra Magyarországra látogat: március 18-án a fővárosi Robotban mutatják be tavalyi, Black Market Enlightement című albumukat.

Sötét borzongás, dúdolható fájdalom, fekete élet zúg a korongról, nem kis mértékben az egyetlen máig alapító tagnak, a zenei koncepciót meghatározó frontembernek, Micknek köszönhetően, aki maga játssza fel az éneket, a gitár-, basszusgitár- és billentyűsávokat is.

Az „Antimatter-szűz fülnek” is befogadható, meglepően sok kapcsolódási pontot felkínáló, sokszor – mondjuk egy-egy fuvolaszólammal – meglepetést okozó korong a szakma visszajelzései alapján is egyértelműen jól sikerült: még azok is nagy lelkesedéssel nyilatkoznak róla, akiknek az előző, 2015-ös Judas Table kevésbé nyerte el a tetszését. Érett, kellően súlyos dalokat rejt az új Antimatter-lemez, mely biztosan mindenkit kimozdít a nem-történés csendjéből, ráadásul igazi kuriózumot jelent főleg az Alternative 4-korszakos Anathema-, vagy éppen a Porcupine Tree-rajongók számára.

Mick és a zenekar március 18-án érkezik Budapestre, ahol a Robotban játszanak majd, egy hazai együttes fellépését követően – az utóbbi csapat nevére a koncert Facebook eseményében derül fény hamarosan. A szervezők, a Negative Art és a Fekete Zaj Fesztivál közleménye felhívja a figyelmet: legutóbbi budapesti Antimatter koncerthez hasonlóan ez az este is jó eséllyel pályázik a teltházas érdeklődésre, így a jegyeket érdemes elővételben megváltani.

Borítókép: Antimatter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!