Bulvár-celeb

2021.03.17. 08:09

Nagy változás történt a szétválasztott bangladesi ikrek életében (videó)

Két hosszú év után Rabeya és Rukaya végre hazatérhettek a szülővárosukba.

Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Az ikrek 2019 augusztusában történt szétválasztásuk után másfél éven át éltek szüleikkel és nővérükkel a Dakkai Központi Katonai Kórház számukra elkülönített részlegén, hétfőn azonban hazatérhettek Pabnába, ahol ünnepséggel fogadták őket.

A kislányok anyukája a velük foglalkozó gyógytornász és foglalkozásterapeuta segítségével elsajátította az otthon végzendő gyakorlatokat.

Rabeya felépülése rendben zajlott, a tervek szerint óvodába is jár majd. Testvére pedig egyre több külső inger iránt érdeklődik. Rabeya és Rukaya állapotát a magyar orvoscsapat továbbra is figyelemmel követi. Videótelefonon rendszeresen egyeztetnek és konzultálnak a kinti szakemberekkel.

Mindkét gyerek esetében egy év múlva várható még egy kisebb plasztikai helyreállító beavatkozás, amit az alapítvány plasztikai sebészei végeznek majd el.

A korábbi terveknek megfelelően a bangladesi orvosok átvették az idegsebészeti munka irányítását.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány közleményében idézték a hazabocsátás alkalmával videókonferencián megszólaló bangladesi miniszterelnököt, Sejk Haszina Vazedet, aki úgy fogalmazott: országuk orvosai jelentős tapasztalatra tettek szert a műtétsorozattal – írja az MTI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!