Bulvár-celeb

2023.07.01. 17:10

Felejtse el a tücsköt, új ételdivat közeledik! (videó)

Ezentúl sült követ is ehet ebédszünetben.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: RossHelen

Akár a világ legnehezebb ennivalójának is nevezhetjük az új ételkülönlegességet, már csak azért is, mert az egyik fő alapanyaga a kavics. Meglepő módon egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kelet-kínai Hupej tartományból hódító körútra induló gasztrohóbort - írja a Mindmegette.hu cikkében. 

A kínai közösségi médiában egy szempillantás alatt hatalmas lett a népszerűsége, és mindenki ki akarja próbálni. Azt kell tudni róla, hogy a folyamatos kevergetéssel készült, gazdag és fűszeres ízvilágú sült étel legfőbb összetevője a kő. A kóstoláshoz nem kell mást tenni, mint az apró kavicsokat a szájba venni és szopogatni. Az "étel" mellé adott útmutató szerint az elfogyasztásához ki kell szippantani az ízeket, majd ki kell köpni a köveket.

Az alapanyag bárhol megtalálható 
Fotó: Szendi Péter / Forrás: Vas Népe

Erre utal a neve is: suodiu, ami annyit jelent, hogy "szívni, majd kidobni". Leggyakrabban utcai árusoknál találkozhatunk a sült kővel, amit csiliolajjal, fokhagymamártással, fokhagymagerezdekkel és kockákra vágott paprikával készítenek grillen, folyamatos kevergetés mellett. 

Egy adag átlagosan 16 jüanba kerül, ami 750 forintnak felel meg.

Bármennyire hihetetlen, a sült követ régen a kínai hajósok "ették" áruszállítás közben, amikor a folyó közepén rekedtek, és kifogytak az élelemből.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!